Bij strandpaviljoen Peukie draait het tegenwoordig weer om eten en de grill. Niet zomaar een grill, leggen ze uit, maar een hoogwaardige Spaanse houtskoolgrill van Mibrasa. Vlees kan daar op verschillende niveaus op worden bereid. Zo’n grill verstookt ook bijzondere houtskool. Bij Peukie is dat Cubaans beukenhout dat een intense hitte afgeeft. Wie wil kan zelf zien hoe de koks daarmee omgaan; het strandpaviljoen heeft namelijk een open keuken.

Peukie doet ook aan zelfbediening. Gasten geven aan de bar hun bestelling door en gaan met hun drankje naar de plek waar ze willen eten. Ze nemen ook een zoemer mee die ze erop attent maakt dat hun bestelling gereed en naar hen onderweg is. Want dat is het verschil met restaurants die met zo’n zoemer hun gasten aansporen hun bestelling zelf te komen halen: bij Peukie wordt het aan tafel gebracht.

De prijzen voor de hoofdgerechten liggen grof genomen tussen de twintig en dertig euro. Kwaliteit voor een nette prijs, zeggen ze bij Peukie met nadruk. En ze voegen er meteen aan toe dat ze van elke soort het beste in huis hebben. Neem bijvoorbeeld de Argentijnse ribeye, de Black Angus-steak of de zelf gemaakte spareribs. Of hamburgers van Angus beef. Specials biedt het strandpaviljoen ook zoals een mooi stukje Iers vlees dat je met z’n tweeën eet. En wie liever iets eet wat uit het water komt: Peukie serveert ook Noordzeevis.

Gedacht is er ook aan mensen die vlees noch vis eten. Die kunnen uit vegetarische gerechten kiezen of nog een stapje verder gaan en voor veganistisch gaan waar helemaal niks van dieren in zit. Peukie schenkt daar bijpassende vega wijnen bij. Allemaal onder het motto: gewoon het beste voorzetten.

Voor wie zich hier nog afvraagt hoe dat ook alweer zat met veganistische wijn: bij de productie ervan wordt geen melkzuur gebruikt. Bij reguliere wijn wordt dat gebruikt om de wijn helder te maken. En omdat veganistische wijn niet met dierlijk- maar met plantaardig eiwit wordt geklaard is die wat troebel. En daardoor misschien ook wel beter van smaak , denken ze bij Peukie.