The Offshore Sailing World Championship komt naar Scheveningen! Van 12 tot en met 20 juli zullen 150 zeilteams van over de hele wereld de strijd met elkaar aan gaan voor de kust van Scheveningen. Dit betekent dat Den Haag de beste 1400 zeilers en zeilsters van de wereld mag verwelkomen. Tijdens het wereldkampioenschap wordt de haven van Scheveningen omgebouwd tot een complete Race Village.

Inschrijvingen

Nog nooit was de animo voor een topzeilkampioenschap zo groot. De inschrijving was binnen een week al voor de helft gevuld. De beste 150 van de 15.000 zeezeilende teams uit de hele wereld nemen het tegen elkaar op. Na ruim een week offshore en inshore wedstrijden te varen wordt duidelijk wie zich het beste team van de wereld mag noemen.

Handicapsysteem ORC en IRC

Het WK zeilen wordt een uniek kampioenschap, waarbij de twee leidende handicapsystemen ORC en IRC hun krachten hebben gebundeld. Offshore racing wordt gedaan door verschillende zeilschepen, die in lengte variëren van 9 tot 20 meter. Racen met een handicap of ratingsysteem is voor jachten van verschillende grootte, vorm en leeftijd de manier om tegelijkertijd tegen elkaar te strijden op hetzelfde parcours. ORC en IRC komen met een innovatieve oplossing om de twee meest geavanceerde handicapsystemen te bundelen, in één gecombineerd WK zeilen.

Race Village

Tijdens het wereldkampioenschap zeilen wordt de haven van Scheveningen omgebouwd tot een complete Race Village. In samenwerking met de lokale horeca en retail in en rond de haven zal het WK gevoel kenbaar gemaakt worden voor bewoners en toeschouwers. Het evenement wordt dan ook geopend met een feestelijke zeilersparade, waar iedereen kennis kan maken met de beste zeezeilers van de wereld.