De bijzondere gelegenheid, het mooie weer, de tegenstander en de lage toegangsprijs van maar 5 euro hadden er voor gezorgd dat er 1.100 bezoekers op deze wedstrijd af waren gekomen.

Zij zagen dat beide elftallen onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau om 19.19 uur, SVV is in 1919 opgericht, het veld betraden voor het begin van de 24e editie van SVV Scheveningen – ADO Den Haag.

De feestvreugde op Houtrust werd triest verstoord doordat vlak voor de wedstrijd het bericht binnenkwam dat oud keeper en keeperstrainer van SVV Scheveningen en zwager van Ron Blok, Piet van der Toorn, enkele uren voor het begin van de wedstrijd was overleden. De wedstrijd werd daarom ook met één minuut stilte begonnen.

Het elftal van Fons Groenendijk was met bijna al zijn spelers naar Houtrust gekomen Alleen Kanon en Hooi ontbraken wegens interland verplichtingen en John Goossens was geblesseerd.

Het team van Ron Blok begon met een aantal nieuw aangetrokken spelers het veld waaronder verdediger Nwankwo, die de spelers van de eredivisionist aardig in bedwang wisten te houden. Doelman Wesley Zonneveld wist het eerste kwartier zijn doel schoon te houden. In de zeventiende minuut zette aanvoerder Lex Immers de 0-1 op het scorebord.

Weer een kwartier later kon Tomas Necid  op aangeven van Lex Immers de 0-2 laten noteren. Vlak voor rust hadden de Scheveningers nog kans op een aansluitingstreffer. De bal werd vanuit een corner net naast het doel van keeper Indy Groothuizen geschoten.

Na de rust werd het een stuk minder spannend. Voor ADO waren er elf nieuwe spelers het veld ingekomen en ook Ron Blok bracht vier nieuwe spelers binnen de lijnen. Rowdy van der Putten wist na vijf minuten bijna de ADO verdediging te verschalken, maar de profs uit het Forepark wisten een tegendoelpunt te voorkomen. Gio van Ree kreeg na een dik half uur nog een kans maar, die ging net over de lat. Kansen waren er verder nauwelijks en zo kabbelde de tweede helft doelpuntloos voort, zodat de ruststand ook de eindstand bleek te zijn.

Na afloop van de wedstrijd bleef het nog lang gezellig op Houtrust.