Ook de afgelopen week was een drukke week voor de vrijwilligers van KNRM-station Scheveningen. Kwam begin van de week de minister nog op bezoek, eind van de week deed de raad van toezicht van de KNRM de stations van Hoek van Holland, Ter Heijde en Scheveningen aan. Maar ondertussen gingen uiteraard ook de acties door. Waarvan de meest in het oog springende deze week de SCH 4 betrof.

Op donderdag de 27steeven voor zes uur gingen de piepers met de melding Prio 2: vaartuig aan de grond. Het bleek te gaan om de SCH 4, welke motorproblemen had gekregen en hierdoor aan de grond was gelopen. Al snel voeren de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Beluga uit en vertrok het kusthulpverleningsvoertuig richting het zuider strand. Daar aangekomen bleek het vissersbootje volledig op het strand staan.

Aangezien het net hoog water was geweest, was wachten op meer water geen keuze en werd besloten de trailer van de reddingboot Beluga te gebruiken om de SCH 4 van het strand te halen. Na een rit heen en weer naar het boothuis kon de SCH 4 succesvol worden getrailerd, en werd naar de hellingbaan gereden in de kom van de buitenhaven, waar de visser weer te water werd gelaten en door de Beluga naar de vaste ligplaats kon worden gesleept. Hierop kon de bemanning retour naar het station.