De wedstrijd was nog maar nauwelijks op gang of de meegekomen SVC’08 supporters konden tegen de verwachting in al juichen. In de vierde minuut onderschepte Youssef Massaoudi een aanval van UVS en hij stoomde op over de rechterkant waarbij hij drie UVS spelers achter zich liet. Zijn pass bereikte via een tussenstation Thomas Hughes op links die de bal voorgaf naar de eertse paal, daar was  Stephen de Ruiter ter plekke  om de bal via keeper Haak binnen te frommelen. Een ongekende start en flinke opsteker voor de zo moeilijk scorende ploeg van trainer Jeffery Frijters.

UVS leek niet erg geschrokken en combineerde er vrolijk op los richting het doel van SVC’08 keeper Joey Vos. Dit leverde dan ook menig hachelijk moment op in de strafschopgebied van de bezoekers maar UVS was niet bij machte de trekker over te halen. Teveel werd de opening gezocht door het overvolle centrum in plaats van via de vleugels. SVC’08 moest zich beperken tot uitvallen veelal via Liam de Ruiter en leek tevreden als het de 0-1 voorspong tot de rust zo kunnen handhaven. UVS voerde de druk op maar nam daarbij iets teveel risico. Zo kon Thomas Hughes in de 45e minuut Liam de Ruiter de diepte insturen.

Hij kapte op de rand van het strafschopgebeid de bal terug en legde af op de meegekomen Jack Uzgu die de bal beheerst langs keeper Haak in de hoek schoot.

Zo brak de rust aan met een verrassende 0-2 voorsprong voor SVC’08.

Na rust toen de gestadig neervallende regen het voetballen een stuk minder plezierig maakte een zelfde spelbeeld als in de eertse helft. Ook nu was het een spelletje van aanvallen en verdedigen. Met veel kunst en vliegwerk wist Joey Vos zijn doel echter schoon te houden. Maar in de 65e minuut kreeg UVS dan toch waar het recht op had gezien het spelbeeld. Maar de wijze waarop was ietwat gelukkig een harde voorzet werd door een SVC’08 speler met de arm beroerd en de bal ging op de stip. Bart van der Weide faalde niet en schoot de aansluitingstreffer binnen.

Met nog zo’n klein half uur te gaan moesten de SVC’08 supporters gezien het spelbeeld voor het ergste vrezen. Maar SVC’08 knokte voor wat het waard was en UVS moest steeds meer risico’s gaan nemen om de gelijkmaker te forceren.

Hierdoor kreeg ook SVC’08 haar kansen, zo ging een lob van Liam de Ruiter net over het doel en zag Thomas Hughes een schitterend schot evenzo mooi uit de kruising gehaald worden door de UVS goalie.

In de slotfase liepen zowel de spanning als de  gemoederen nog even hoog op maar scheidsrechter Korsius hield de zaken in de hand en floot na 95 minuten de wedstrijd af.

SVC’08 pakte op inzet drie hele dure punten en dat dit wellicht voor wat betreft het spelbeeld niet geheel verdiend was, maalde daar geen SVC’08 supporter om.