Zoals het woord Emotioneel Lichaamswerk al zegt, staan je lichaam en je emoties centraal. Via een uitgekiend programma van technieken en oefeningen ga je je aandacht meer richten op je lichaam en wat daarin te voelen is. Je gaat meer en vooral dieper voelen. Je raakt meer vertrouwd met je gevoel en je emoties. Je leert meer gebruik te maken van de zwaartekracht van de aarde. De theorie is dat je in je leven veel ervaring opdoet en die niet altijd meteen adequaat verwerkt. Dan sla je de spanning vaak op in je spieren. Door het doen van de oefeningen komt er meer doorstroming in de gespannen spieren, zodat je een diepere staat van innerlijke ontspanning bereikt. Je leert meer ‘je hart open te stellen, met beide benen op de grond te staan en je rug te rechten’. Je krijgt meer zicht op de onbewuste mechanismen (vechten, vluchten, verstarren, enzovoort). Je ziet ‘oude overtuigingen’ en normen, die misschien niet meer van toepassing zijn. Dit maakt het mogelijk om een ander, nieuw gedrag te ontwikkelen.

Je gaat vooral rust voelen in jezelf en je leert met mededogen naar alles te kijken. Ons lichaam is een bron van energie, van ervaringen en impulsen en subtiele tinteling.

Voor informatie, opgave of het opvragen van de folder neem contact op met Nel Duin, via telefoon: 020-6258609 of via e-mail: info@nelduin.nl. U kunt ook naar de informatieavond gaan op 8 januari aanstaande.