JSB Productions B.V. startte vorig jaar met de scholentour van Fataal en de film over zinloos geweld is inmiddels al door ruim 13.000 middelbare scholieren gezien. De vertoning van de film gaat gepaard met gesprekken van de scholieren met slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld. Bij de huidige, tweede reeks zijn onder andere Jasper en Ronnie aanwezig, het homostel dat vorig jaar in Arnhem na een avond stappen werd mishandeld met een betonschaar.

De inzet van de jonge filmmakers Jesse Bleekemolen en Robin Aarts van Fataal bleef zeker niet onopgemerkt. Zo ontvingen ze afgelopen februari een brief van Minister Ferdinand Grappenhuis waarin hij nadrukkelijk zijn waardering uitsprak voor de film over zinloos geweld. De bewindsman prijst “de jonge kracht achter de succesvolle campagnes”. Ook Pathé was onder de indruk van de debuutfilm van Bleekemolen: “Jesse is als 16-jarig jongetje bij ons binnengekomen met het script van Fataal, we hebben altijd geloofd in zijn enthousiasme en dit heeft hij meermaals bij ons bewezen. Gezien het doel van de campagne/ film hebben we besloten exclusief partner te worden en het project binnen onze middelen volop te ondersteunen.”

Pathé is vanaf komend seizoen (schooljaar 2018/2019) exclusief partner van de scholencampagne. Het On Demand gedeelte, waarbij leerlingen in de klas de film kunnen kijken, samen met een speciaal ontworpen lesmodule en/of gastspreker, zal via Pathé Thuis lopen. Naast de exclusieve samenwerking zal Pathé ook een speciale website inrichten waardoor het voor scholen heel erg eenvoudig en overzichtelijk wordt om de campagne zowel in de klas als in de bioscoop te ervaren.

Op donderdag 20 september 2018 gaat het nieuwe seizoen van “Met School Naar Fataal” van start. Tijdens de lancering zullen zowel De Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld, Pathé als producent JSB Productions de samenwerking presenteren in Pathé Utrecht Leidsche Rijn.

Over Met School Naar Fataal

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is helaas nog altijd een actueel thema. Geïntrigeerd door dit onderwerp maakte de toen 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen de hartverscheurende film Fataal over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. De film met onder meer Jeffrey Hamilton, Priscilla, Stijn Fransen, Harry Piekem

In samenwerking met Pathé bioscopen kunnen leerlingen van middelbare scholen met korting naar Fataal tijdens schooltijd. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden JSB Productions op basis van de film een lesmodule. Deze behandelt diverse onderwerpen uit de zeer aangrijpende film. Binnen de module zijn er indrukwekkende Q&A’s beschikbaar met slachtoffers, maar ook met diverse ouders van zowel slachtoffers als een dader.