Op zondag 30 juni 2019 heeft Grand Hotel Amrâth Kurhaus de gehele omzet van restaurant Waves at the Kurhaus en de Kurhaus Spa & Beauty gedoneerd aan Stichting Wij Stoppen MS voor. Tijdens deze Dag van Ramon werd MS patiënt én medewerker van het Kurhaus, Ramon Vlemmix (31 jaar) in het zonnetje gezet door het Kurhaus.

General Manager Anke Dortmans: “Het wat een fantastische dag; ik ben trots op de prestatie van mijn team en het bedrag dat we hebben kunnen ophalen. Ik ben blij dat Grand Hotel Amrâth Kurhaus op deze wijze heeft kunnen bijdragen aan de behandeling van Ramon en hoop dat zijn doel hiermee gerealiseerd kan worden.”

Voor Stichting Wij Stoppen MS voor was het tot vandaag nog een verrassing wat er zondag opgehaald is. Vandaag, dinsdag 2 juli 2019, werd  in Waves at the Kurhaus de cheque van 10.030,50 euro aan Ramon overhandigd.

Actie Wij Stoppen MS voor Ramon
Vanaf 2016 houdt Stichting Wij Stoppen MS voor zich bezig met kandidaten die in aanmerking komen voor een HSCT-behandeling voor hun ziekte MS. Vanaf mei 2019 doet Stichting Wij Stoppen MS voor er alles aan zodat Ramon de nodige behandeling kan krijgen voor zijn Relapsing-remitting multiple sclerose.
Reguliere medicatie hier in Nederland heeft Ramon geprobeerd, maar helaas zet de ziekte onverhinderd door. In 2 jaar tijd van fulltime werken naar fulltime ziek thuis. Medicatie hier in Nederland die hem zou kunnen helpen, is er niet. Daarom wijkt hij als laatste redmiddel uit naar Moskou voor een HSCT-behandeling. Hij heeft de actieve vorm van RRMS waardoor hij steeds verder invalide raakt.
Nederlandse verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze behandeling niet. Dit terwijl deze stamceltransplantatie bij meer dan 80% van de patiënten een positief effect heeft op de onderdrukking van ontstekingen. Bij een meerderheid van de behandelde mensen stabiliseerde en verbeterde zelfs de bestaande beperkingen. Het blijft een risicovolle behandeling, maar Ramon wil er alles doen om deze vreselijke ziekte te stoppen. Ook wil hij samen met zijn dochter Lauren (1 jaar) en vrouw Karin een toekomst zonder MS.

Met de actie ‘Wij stoppen MS voor Ramon’ hoopt Stichting Wij Stoppen MS voor het geld voor de behandeling en de kosten van het intensieve voor- en na-traject op te halen. Deze kosten lopen op tot zo’n 80.000 euro en zijn niet door Ramon zelf te bekostigen. Daarom doet hij een beroep op een ieder die een actie wilt opzetten of een donatie wilt doen om dit intensieve traject te kunnen betalen.

Ramon heeft te horen gekregen dat hij al eind augustus de behandeling in Rusland mag ondergaan. Stichting Wij Stoppen MS voor heeft steun van derden hard nodig om deze datum te behalen.
Mocht u meer willen weten over Ramon zijn verhaal of in contact willen komen met de Stichting Wij Stoppen MS voor kunt u kijken op www.wijstoppenmsvoor.nl