SVC’08 begon  zeer voortvarend. Al in de derde minuut verscheen Thomas Hughes na een slippertje van de Nootdorp verdedigers alleen voor keeper Azar Ghennem die echter voortreffelijk redde. Deze doelman was in de eerste helft sowieso een kwelling voor de SVC’08 aanvallers. Zo wist hij in de eerste twintig minuten tot driemaal zijn doel schoon te houden bij doelrijpe kansen voor SVC’08.

Jammer was het dat juist hij zich in de twintigste minuut verkeek op een diepe bal die hij dacht te kunnen onderscheppen. Op de rand van het strafschopgebied kon hij er echter niet bij en was het voor Mike de Niet een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven.

Zo had SVC’08 duidelijk het beste van het spel en was het doelman Ghennem die Nootdorp op de been hield. Na een half uur spelen na opnieuw een voortreffelijke redding kwam er een tegenstoot van Nootdorp. De bal werd diep in het strafschop gespeeld, doelman Joey Vos kwam eruit maar weifelde en stopte waarna de bal een prooi werd voor Joshua Steenvoorden die de gelijkmaker inschoot. Na deze gelijkmaker was SVC’08 toch wat aangeslagen  en werd Nootdor sterker. Maar aan de stand veranderde niets meer en zo konden de ploegen met een gelijke stand gaan rusten waarmee Nootdorp het meest tevreden mocht zijn.

Na rust nam SVC’08 direct het initiatief. En na vijf minuten was de voorsprong al daar. De bal werd op de rand van het strafschopgebied hard tegen een speler van Nootdorp aangeschoten die neer ging. Waar een fluitsignaal werd verwacht liet scheidsrechter De Groot terecht doorspelen en besloot Jeffrey Ros de bal van zo’n vijfentwintig meter voor de zekerheid maar op doel te schieten.  Wellicht ook tot zijn eigen verbazing verdween de bal via de kruising in het doel. (2-1)

Nootdorp moest dus op zoek naar de gelijkmaker en was daar vijf minuten later dicht bij. Maar de van Te Werve overgekomen Jaël Paas zag zijn inzet op de lat belanden.  De wedstrijd golfde op en neer en aan beide zijde ontstonden mogelijkheden. Maar met de spanning nam ook de hardheid in het duel toe en bij Nootdorp de frustratie. Met als gevolg een zeer onsportieve actie van invaller Abbes Rahmoune die bij een corner zonder dat de bal in de buurt was zijn ellenboog op de neus van Jerry Plat plantte. Zeer over zijn toeren van deze lage actie en met een bloedneus werd Jerry Plat zeer verstandig gewisseld door trainer Jeffrey Frijters.  Het akkefietje was scheidsrechter de Groot ontgaan en zo mocht zondaar Rahmoune gewoon blijven staan zonder ook maar een kaart te ontvangen. Jammer dat trainer Dick Boereboom zelf niet ingreep het had de wedstrijd wellicht nog een beetje kunnen redden. De sfeer in het veld was nu dusdanig verstoord waardoor beide ploegen niet meer aan echt voetballen toe kwamen maar meer oog hadden voor elkaars ledematen.

Vlak voor tijd wist Nootdorp bijna nog langszij te komen maar een harde lage voorzet van invaller Jardel Drenthe kon net niet in het doel worden gegleden door een inkomende Nootdorp aanvaller waardoor het SVC’08 publiek opgelucht adem kon halen.

In de allerlaatste minuut van de blessure tijd stelde Clay Hoekstra alsnog orde op zaken door van dichtbij de bal hard en hoog achter de uitblinkende doelman Ghennem te schieten.