Op de eerste dag van de laatste maand van het jaar was er een en al winterse gezelligheid op Scheveningen.

Terwijl in de haven vandaag duizenden lampjes op en rondom de schepen aangestoken werden en de Tweede Haven omgetoverd werd in een prachtig Kerstdecor, werd op de boulevard de Roetsjbaan, onderdeel van het evenement Cool Event, geopend door Sinterklaas die zijn mijter verloor tijdens de glijpartij.

Aansluitend werd de ruim 500m2 grote ijssculpturen expositie geopend. De expositie heeft dit jaar als thema: ‘Tales of Steam & Ice’. Een op fantasie gebaseerde wereld die zich afspeelt in de 19e eeuw en de toekomst zoals men die toen zag. Herkenbare elementen zijn tandwielen, ketels, buizen, bruggen en stalen bouwwerken, maar ook klokken en vliegmachines zijn niet weg te denken uit die tijd. Misschien herken je dit thema wel uit bekende films als Hugo, Fantastic Beasts, The Golden Compass en Alice in wonderland!

Je vindt de ijsbeelden in de grote gekoelde tent op het strand van Scheveningen naast De Pier. Tip: Kleed je warm aan, want binnen is het -10 graden! Meer informatie over prijzen, tickets en openingstijden: www.cooleventscheveningen.nl.