In de nacht van dinsdag op woensdagnacht meldde de schipper van de onder Duitse vlag varende NG 1, de Jurie van den Berg van het visserijbedrijf Van den Berg uit Urk, dat het op de Noordzee in aanvaring was gekomen met een containerschip.

Direct werden de KNRM reddingsstations van Scheveningen en IJmuiden gealarmeerd. Niet veel laten verliet de Kitty Roosmale Nepveu de Scheveningse haven en zette koers naar de kotter die op zo’n 20 mijl van Scheveningen lag.

Op dat moment was de averij nog niet duidelijk. Onderweg werd duidelijk dat alle zeven opvarenden van de kotter ongedeerd waren en dat het vrachtschip kon en mocht doorvaren.

Na ongeveer drie kwartier bereikte de Kitty de kotter en werd er een visuele inspectie rondom het schip gedaan. Het bakboord vistuig was zwaar beschadigd en er bevonden zich schrammen op de romp.

De bemanning van de NG 1 had het schip inmiddels benedendeks op lekkages gecontroleerd. Toen die er niet waren werd in overleg met de Kustwacht besloten dat de kotter koers zou zetten naar IJmuiden. De IJmuidense KNRM reddingboot, de Koos van Messel, heeft de kotter begeleid naar IJmuiden en de Kitty keerde hierop terug naar Scheveningen.

Brand

Vrijdag 1 maart meldde de opvarenden van het jacht Infinity dat er een rookontwikkeling was in de machine kamer van de tweemaster.

De KNRM reddingboten van Noordwijk, Katwijk en Scheveningen werden gealarmeerd. De Kitty arriveerde als eerste en zette 2 KNRM-ers over op het jacht. Er werd geen brand of rook aangetroffen, wel smeulschade aan elektrische kabels.

 

Aan boord bevonden zich twee opvarenden, een man en een vrouw. De vrouw was er slecht aan toe. Een combinatie van zeeziekte en ingeademde rook. De inmiddels ook gearriveerde reddingboot uit Katwijk, de Edith Grondel, nam de vrouw aan boord en bracht haar naar Scheveningen waar ze in een gealarmeerde ambulance werd onderzocht.

De Kitty nam ondertussen de Infinity op sleep en meerde het jacht bij aankomst af aan de calamiteiten steiger in de Scheveningse jachthaven.