Het strand vormt een belangrijke plek om samen met hun dieren te ontspannen. Bovendien hebben de duinen en de Noordzee bijzondere ecosystemen met een rijkdom aan plant- en diersoorten die goed beschermd moeten worden. Juist daarom baarden de signalen van een bewoner grote zorgen bij Kapteijns: “Toen ik hoorde over het gestorte zand met plastic, stukken hout en beton op het Haagse strand schrok ik wel even. We moeten onze stranden koesteren en goed schoonhouden, maar hier lijkt het tegenovergestelde te gebeuren.”

Dit vervuilde zand zou afkomstig zijn van de bouwplaats op de Noordboulevard. Naast dit voorbeeld signaleerden de bewoners dat er begin februari bij de Pier een grote zandstorting werd gedaan, waarbij het zand niet goed gezeefd werd en veel afval op het strand en in de zee terechtkomen.

In de vragen aan het stadsbestuur wil Kapteijns opheldering over welke bedrijven dit doen en of dit tegen de afspraken ingaat. Ook wil de GroenLinkser dat de gemeente een onderzoek start en waar mogelijk al met sancties komt richting de verantwoordelijke werkgevers. “Dit is niet alleen slecht voor de natuur en de mensen en dieren die het strand bezoeken.”, aldus Kapteijns.“De vervuilende stortingen zijn ook een belabberd gebaar richting alle strandbezoekers en Scheveningers die zich inzetten om het strand schoon te houden”.