Albert Heijn, aan de Amsterdamsestraat in het Belgisch Park gaat verbouwen. En wat bij zo’n grootse verbouwing moet gebeuren, is dat de winkelschappen leeg moeten zijn.

Alle versproducten doneerde Albert Heijn aan Schappelijk, de Sociale Winkel van Welzijn Scheveningen. Uiteraard waren de vrijwilligers er voor te vinden om de gedoneerde producten in kratten op te halen.

Schappelijk
De Sociale Winkel Schappelijk staat voor het bieden van een extra steuntje in de rug voor Scheveningers die het financieel moeilijk hebben. Wie onvoldoende inkomen heeft om in zijn basisbehoeften te voorzien, kan in Nederland een beroep doen op de Voedselbank. Daar krijgt men (tijdelijke) noodhulp, in de vorm van een wekelijks voedselpakket.

Schappelijk biedt een essentiële aanvulling op deze vorm van hulp: een buurtwinkel met een assortiment food- en non-food producten én een sociale ontmoetingsplaats. Voor de cliënten van de Voedselbank is hiermee de mogelijkheid ontstaan om zelf te kiezen wat men ‘koopt’, met als neveneffect dat men ook leert om verantwoord om te gaan met een budget.

Schappelijk is drie keer per week geopend en heeft momenteel circa 160 cliënten/gezinnen als klant.

Schappelijk is een initiatief van de Stichting Vrienden van Welzijn Scheveningen en werd mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.