Het filiaal van Albert Heijn gaat een grote verbouwing tegemoet en zal een ware metamorfose ondergaan. Woensdag 17 juli 2019 is er een feestelijke opening in de Keizerstraat en zijn klanten weer vanaf 11.00 van harte welkom.

De Sociale Winkel Schappelijk is vanwege de grote donatie van Albert Heijn vandaag, woensdag 3 juli 2019, een extra dag open.

De Sociale Winkel Schappelijk
De Sociale Winkel Schappelijk staat voor het bieden van een extra steuntje in de rug voor Scheveningers die het financieel moeilijk hebben. Wie onvoldoende inkomen heeft om in zijn basisbehoeften te voorzien, kan in Nederland een beroep doen op de Voedselbank. Daar krijgt men (tijdelijke) noodhulp, in de vorm van een wekelijks voedselpakket.
Schappelijk biedt een essentiële aanvulling op deze vorm van hulp: een buurtwinkel met een assortiment food- en non-food producten én een sociale ontmoetingsplaats. Voor de cliënten van de Voedselbank is hiermee de mogelijkheid ontstaan om zelf te kiezen wat men ‘koopt’, met als neveneffect dat men ook leert om verantwoord om te gaan met een budget. Schappelijk is drie keer per week geopend en heeft momenteel circa 160 cliënten/gezinnen als klant.

Schappelijk is een initiatief van de Stichting Vrienden van Welzijn Scheveningen en werd mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.