De eerste sociale huurappartementen van het project New Norfolk op Scheveningen zijn opgeleverd. De oplevering van de in totaal 152 appartementen vindt gefaseerd plaats. Ruim een week geleden werden de eerste sleutels aan de huurders uitgereikt. De appartementenliggen aan de Houtrustweg en makenonderdeel uit van het project New Norfolk met in totaal 237 woningen. Een unieke woonlocatie op steenworp afstand van het strand en de haven.

In april 2018 zijn de 39 koopeengezinswoningen aan de Kranenburgweg opgeleverd. Het appartementengebouw op de kop van het kanaal met 12 sociale en 34 vrije sector huurappartementen verwacht Arcade in september 2019 op te leveren. De huurappartementen zijn toegewezen aan huurders met een gemiddelde inschrijfduur van acht jaar. De leeftijden van de huurders zijn divers, de jongste huurder is 22 jaar en de oudste 80 jaar. De percentages in de diverse leeftijdsgroepen zijn als volgt: 53% in de leeftijd 25-35 jaar, 14% in de leeftijd 36-45 jaar, 23% in de leeftijd 46 – 65 jaar en 10% is 65 jaar en ouder. Arcade ontving gemiddeld 35 reacties per woning. De meeste huurders komen uit (regio) Den Haag waarvan een groot aantal uit Scheveningen. Opvallend is het enthousiasme van de huurders bij de opleveringen en de onderlinge samenhang. “Het is een beetje ons kent ons. Ik ben al een hoop bekenden tegen gekomen. Het belooft een echt gezellig Schevenings buurtje te worden”, aldus een toekomstige bewoner. Medio september viert Arcade samen met de bewoners de officiële oplevering. De bewoners worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Over de huurappartementen
De appartementen zijn verdeeld over vier appartementengebouwen met verschillende hoogte van vijf, zes of zeven verdiepingen. De appartementengebouwen hebben bruinrode baksteen aan de stadszijde overlopend via witgele naar witte bakstenen richting zeezijde. Hierdoor is een afwisselend maar samenhangend beeld ontstaan. De appartementen zijn praktisch ingedeeld en hebben een (inpandig) balkon, woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en een badkamer met douche. De woningen zijn energiezuinig en krijgen minimaal energielabel A. Op het dak liggen zonnepanelen die stroom opwekken voor de algemene ruimten en de appartementen.