Bij UVS ontbrak vaste keeper Jesse Haak, daartegenover stond dat Youssef Ait-El-Houssi er nu wel bij was. Bij SVC’08 moest Frans Tetteroo verstek laten gaan.

In de wetenschap dat het maar een korte wedstrijd zou worden ging UVS vanaf het beginsignaal op zoek het bevrijdende doelpunt. Met goed combinatiespel werd SVC’08 achteruit gedrukt. Na tien minuten moest Joey Vos al redden bij een schot van Marvin Sloos.  SVC’08 eerste prioriteit was de nul vasthouden en dus werd de bus met Michael Ros aan het stuur geparkeerd voor het doel van Joey Vos. SVC’08 kraakte en reddingen van keeper Joey Vos en Michael Ros die ternauwernood een schot van dichtbij kon blokkeren waren cruciaal. UVS wisselde om nog aanvallender te spelen en ging achterin met drie verdedigers spelen. Maar dit pakte niet goed uit voor de Leidenaren.

Het werd alleen maar voller voor het strafschop van SVC’08 en er ontstond ruimte voor de counter. Zo kon het gebeuren dat in de 30e minuut Thomas Hughes op links werd vrijgespeeld en hij met een beheerste schuiver in de verre hoek via de paal onverwachts SVC’08 op voorsprong bracht. Voor trainer Jeffrey Frijters een reden om twee verdedigende wissels in te brengen.

UVS voerde de druk op maar het spel werd steeds gehaaster en de klok tikte in het voordeel van SVC’08. UVS kon de SVC’08 muur niet breken en in toegevoegde tijd werd het zelfs nog  2-0 toen invaller Jeffrey Ros goed doorzette en gebruik maakte van een misverstand tussen de jonge invaller keeper en een verdediger.

Met deze overwinning slaat SVC’08 een gaatje naar DOCOS en SC Monster en achterhaalde het HVC’10. Voor UVS lijkt de kampioensdroom ook dit seizoen ten einde, al weet je het natuurlijk nooit.