Op zaterdag 11 mei vindt de jaarlijkse, landelijke open dag van de KNRM plaats, Reddingbootdag. Helaas heeft de plaatselijke commissie van KNRM Scheveningen moeten besluiten om de Reddingbootdag op Scheveningen af te gelasten. Het station is op 11 mei dus gesloten.

Op dit moment vinden diverse werkzaamheden, waaronder aan de kadewanden, in de Eerste Haven plaats. Het is op dit moment onduidelijk of de werkzaamheden tijdig gereed zullen zijn. Indien de werkzaamheden tijdig zijn afgerond, zal alsnog sprake zijn van diverse afzettingen. Daardoor is het niet mogelijk om te garanderen dat donateurs veilig aan boord kunnen gaan van onze reddingboot de Kitty Roosmale Nepveu.

Daarnaast heeft onlangs een aanscherping van de regels plaatsgevonden. Het is niet meer mogelijk om met meer dan twaalf passagiers te varen. Station Scheveningen is normaal gesproken één van meest drukbezochte stations tijdens Reddingbootdag. Door de beperking zullen lange wachtrijen ontstaan. Langere wachtrijen waren er afgelopen jaren ook al en leidden tot irritatie bij sommige aanwezigen. Dat is juist niet de bedoeling van deze dag. Een dag waarop actief kennis kan worden gemaakt met het reddingwerk, de professionele vrijwilligers en het materiaal van de KNRM.

Uiteraard is het wel mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de 45 andere reddingstations. Bekijk op www.reddingbootdag.nlwaar dat kan.