Het belooft een olympisch-waardige openingsceremonie te worden waarbij de zeilers van 16 deelnemende landen welkom worden geheten met een Nederlandse twist, een wervelend optreden en spectaculaire water act. Een waanzinnige start die laat zien dat dit een evenement is van, voor en door Scheveningen! 

WK Zeezeilen

Van 14 tot en met 20 juli varen de 100 beste zeilteams uit de hele wereld het Wereldkampioenschap Zeezeilen voor de kust van Scheveningen. Het is de eerste keer dat Nederland dit wereldkampioenschap mag verzorgen. De wedstrijden zijn dagelijks goed te volgen vanaf het strand. Ook als voor wie niets met zeilen heeft een fantastisch gezicht.

Activiteiten op de wal

Voor bewoners en toeschouwers is er tijdens het WK Zeezeilen veel te doen in en rond de haven van Scheveningen. Zo is er de Hiswa Racevillage met kraampjes, foodtrucks en workshops. Ook is er een ‘Sportbeach’ aan de Hellingweg waar verschillende sporten kunnen worden uitgeprobeerd zoals yoga, crossfit, kajakken en wedstrijdjes varen op eenpersoons zeilboten. Voor kinderen is er het ‘Kids program’: zeilen in een Optimist, zelf bootjes bouwen en knopen leren. Klik hier voor het hele programma.