Leontien Wiering woont in Den Haag. Zij is nu nog directeur-bestuurder van Het Klooster, theater en centrum voor de kunsten in Woerden. Eerder was ze onder meer directeur ad interim van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties), directeur ad interim van Flint Theater en Congressen in Amersfoort, adjunct-directeur van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en directeur van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Leontien Wiering begon haar loopbaan in Den Haag, waar zij van 1994 tot 2001 zakelijk leider was van dansproductiehuis Korzo.

Raad van Toezicht-voorzitter Hans Biesheuvel en algemeen directeur Henk Scholten zijn blij met de benoeming: “Met Leontien Wiering halen we een ervaren en enthousiast directielid in huis met een achtergrond in de dans en een groot hart voor Den Haag.”

Leontien Wiering treedt in augustus aanstaande bij het Zuiderstrandtheater in dienst. Algemeen directeur Henk Scholten, die eerder aankondigde in de zomer te zullen vertrekken, blijft tot eind 2019 zijn functie vervullen. Tegen die tijd verwacht de Raad van Toezicht een nieuwe algemeen directeur-bestuurder te kunnen benoemen.