SVC’08 moest het doen zonder de geblesseerde Jeffrey van der Meer, hij werd deze middag zeer goed vervangen door Youssef Massaouidi. Op het middenveld was Lorenzo Scheffer teruggekeerd. Zo kwam er een erg aanvallend team op het veld bij SVC’08 met Baris Sahin in de spits en Liam de ruiter daar vlak achter op 10.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen SVC’08 de kans kreeg om de score te openen. Mike de Niet ging op rechts het strafschopgebied in en trok de bal volgens het boekje terug. Liam de Ruiter maaide echter volledig over de bal heen. Voor SVC’08 was dit wel een teken dat er mogelijkheden waren deze middag. Het team bouwde de aanvallen die voornamelijk bij Jerry Plat begonnen goed op en gaf achterin niks weg. Zo kwamen er de nodige kansjes maar het duurde tot de 38e minuut voordat SVC’08 op voorsprong kwam. Thomas Hughes speelde voor het eerst zijn man echt uit en snelde het strafschopgebied waar hij onreglementair werd afgestopt. De toegekende strafschop werd door Fabian Toet via keeper De Niet ingeschoten. (1-0).

Twee minuten later ontsnapte Voorschoten’97 aan een grotere achterstand. Een schitterende omhaal van Mike de Niet eindigde op de onderkant lat. De terugspringende bal werd door Thomas Hughes overgeschoten. Zo brak de ruststand aan met een verdiende 1-0 voorsprong voor SVC’08.

Na rust was de verwachting dat Voorschoten’97 uit en ander vaatje zou tappen. Maar de ploeg oogde machteloos en niks leek erop dat SVC’08 zich zorgen moest maken. Met Ferry van der Plas, in het veld gekomen voor Sahin, werd de bal beter in de ploeg gehouden. Op het middenveld mocht Liam de Ruiter zich uitleven in rushes., met als beloning de 2-0 van zijn voet in de 70e minuut. Vijf minuten later maakte Fabian Toet aan alle illusies van Voorschoten’97 een eind door vanaf afstand de 3-0 binnen te schieten.

Met deze nuttige overwinning en de nederlaag van TAVV heeft SVC’08 afstand genomen van de onderste regionen en is het zo goed als zeker van klasse behoud.