Deelnemers liepen tijdens de tweede editie in 2018 een geweldige opbrengst van ruim 30.000 euro bij elkaar.

Support Juliana Kinderziekenhuis

De Aramco Beach Run zal weer het Juliana Kinder Ziekenhuis (JKZ) en de zorg voor kinderen in Nederland steunen. Elke euro die wordt opgehaald is voor het ziekenhuis en de behoeften van de patiënten. Het geld zal vooral gaan naar de ontwikkeling en aanschaf van gespecialiseerde apparatuur en ondersteuning  om radiologische beeldvorming bij kinderen te optimaliseren.

Met röntgenfoto’s, echografie, CT- en MRI-scans en nucleair onderzoek kunnen diagnoses worden gesteld en de effecten van behandelingen worden gevolgd. Het bijzondere van radiologie bij kinderen is dat rekening moet worden gehouden met de leeftijd, groei en ontwikkeling van een kind. De aanpak van, maar ook de ziektes bij  kinderen zijn heel anders dan bij volwassenen.

Met het opgehaalde geld kan het ziekenhuis onder andere een unieke ‘thorax statief’ aanschaffen. Een apparaat dat röntgenfoto’s maakt bij kinderen onder de 4 jaar van hun hart en longen. Met dit apparaat kan men bij het JKZ de beste zorg leveren, zonder dat deze kinderen teveel worden blootgesteld aan onnodige röntgenstraling. Verder hoopt het ziekenhuis met de opbrengst diverse andere, op kinderen afgestemde, ondersteunende middelen te kunnen aanschaffen, zoals bijvoorbeeld vacuümkussens om kinderen comfortabel te laten liggen in de diverse scanners. Dit jaar, met jouw hulp, hoopt de organisatie van de Aramco Beach Run meer geld dan ooit op te halen.