De Fred heeft een complete facelift gehad waardoor het nu nog prettiger vertoeven is. Dit is deze middag gevierd met ondernemers, bewoners, bezoekers en bouwers met de onthulling van de nieuwe branding van De Fred op twee HTM-bussen in de nieuwe ‘De Fred-stijl’.

Tijdens de officiële heropening stapten ondernemers samen met bewoners en bezoekers in De Fred HTM-bus die al toeterend door de vernieuwde Fred rijdt. Zo werd samen met alle betrokkenen de afronding van de werkzaamheden in de winkelstraat gevierd en werd de geheel nieuw geheel nieuw ontwikkelde branding van De Fred gepresenteerd.

Signature ontwerp door ondernemers
Yvette Schmale, voorzitter BIZ De Fred: ‘Drie jaar geleden zijn we gestart met het maken van plannen. We hebben toen het enkel vervangen van een riool en de ontwikkeling van een rotonde weten om te buigen naar een totale herinrichting van het complete winkelgebied. Het signature ontwerp is aangedragen door de ondernemers en daarna goed opgepakt door de gemeente. Zo zijn er meer laad- en losplekken wat resulteert in minder dubbel parkeren, zijn er meer fietsparkeervoorzieningen en is het altijd nog iedere dag gratis parkeren tot 13.00 uur (hierna slechts € 1,85/uur).’

De Fred, a street full of treasures
Schmale vervolgt: ‘De ondernemers hebben onwijs hard gewerkt voor een toekomstgericht en onderscheidende nieuwe inrichting van de openbare ruimte. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar dat het de moeite waard is geweest, blijkt wel uit het resultaat. De Fred is altijd nog een van de best bezochte en best presterende winkelgebieden qua bezoekersaantallen en leegstand (minimaal) blijkt uit diverse onderzoeken. En nu met onze nieuwe branding vergezellen we De Fred van een passende uitstraling en profilering.’

Over De Fred
De Frederik Hendriklaan, in de volksmond beter bekend als ‘De Fred’, is één van de meest charmante winkelgebieden van Den Haag sinds 1909. Gelegen in de prachtige wijk Statenkwartier vindt men hier bijna een kilometer aan uniek winkelplezier. Met allure, maar zonder poespas. De variatie in het aanbod van de ruim 130 winkels zal je zeker doen verbazen. Vol speciaalzaken die je nergens anders vindt én adresjes voor je dagelijks brood. Voor menig Hagenaar is dit The Place to Be, want dit unieke stukje Den Haag is net even anders dan de rest van de stad. Echt Haags, met een stukje internationaal.