Aan het door Eurosportring georganiseerde toernooi nemen 270 teams deel. Het is een hele organisatie om al deze clubs, op tijd van het hotel naar het speelveld en weer terug, te krijgen. Maar met intussen 30 jaar ervaring loopt dit toernooi op rolletjes.

De O15 van SVC’08 won op de eerste dag beide wedstrijden en verloor zijn derde wedstrijd op zaterdag tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi bij de O15, deze Franse ploeg was duidelijk een maatje te groot. De derde dag werden beide wedstrijden gewonnen. Onder luide aanmoedigingen van de O17 en de O11 van Alphense Boys waarmee een bijzondere vriendschap was ontstaan. Een knap resultaat van de O15, slechts één verlies partij. Had de loting iets beter uitgevallen, wie weet.

De O17 was met een grote groep aanwezig, met negentien spelers veruit de grootste afvaardiging. Hierdoor moesten de trainers vaak wisselen en dat kwam het spel niet ten goede. Op de tweede speeldag was er een nare blessure voor topscorer Tom Vrolijk, bij een ongelukkig botsing met de tegenstander vloog zijn knie buiten de kom. In het ziekenhuis is de knie terug geplaatst en de been van de onfortuinlijke Tom Vrolijk in het gips gezet. Het team van de O17 verloor twee wedstrijden en speelde er twee gelijk.

De O19 van SVC’08 mocht op de eerste dag drie keer aan de bak. Eén keer winst met een paar hele fraaie treffers, een gelijkspel en een onfortuinlijk verlies was het resultaat. Op de tweede dag werd een mooie 4-1 overwinning geboekt en de derde dag werd de wedstrijd verloren. Door het drukke programma naast het voetbal was de concentratie niet meer opperbest.

Naast het voetbal hebben de teams zich enorm vermaakt met een divers programma. Vooral de voetbal quizzen brachten veel hilariteit. Bowlen (Peter bedankt), zwemmen, strand, openingsceremonie, uitgaan. Eén groot feest. Iedere speler kreeg van Beltona een t-shirt als herinnering aan deze onvergetelijke reis.

Op maandag om 04.30 uur het laatste ontbijt en terug naar Nederland.

SVC’08 kan terug kijken op een uitstekende buitenlandse reis, onder de ervaren begeleiders Hans van Zaanen, Robin de Dulk, Rene de Zeeuw, Ferry Overduin, Erwin Mooijman, Peter Kleijn, Michael Oosterbaan, Marco Vredenbregt en coördinator Rob de Roo. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Robert van der Zwan makelaars, de jeugdsponsor van SVC’08 en door de vrienden van SVC’08.  Eurosport-ring, Trainingskampen.nl en de jeugdcommissie hebben op de achtergrond meer dan hun steentje bijgedragen.

De voorzitter van de jeugdcommissie van SVC’08, Rob de Roo, is enorm trots op alle begeleiders en mensen die ervoor gezorgd hebben dat dit een onvergetelijk weekend is geworden voor deze spelers. SVC’08 is meer dan een club!