Het ultieme gevoel van vrijheid. Op volle zee, de zeilen bol, samen met mensen uit alle windstreken je eigen Tall Ship zo behendig mogelijk richting finish navigeren. Het kan als trainee aan boord van de Liberty Regatta! 

Als trainee vaar je, samen met andere vrijheidszoekers, onder begeleiding van een ervaren crew zelf het schip. Je zet de zeilen, navigeert, leert wat er voor nodig is om koers te houden en natuurlijk hoe je de andere schepen voorblijft!

Je loopt wacht, ook ‘s nachts, leert hoe je aan boord het beste kunt communiceren, de lekkerste koffie voor elkaar zet en vooral: waar je eigen grenzen liggen en hoe je deze kunt overwinnen.

 

“Het was zo geweldig, de uitdaging, nieuwe vrienden maken en natuurlijk het zeilen, ik heb zoveel nieuws geleerd!”, aldusTom (18) uit Vega Gamleby.

De Liberty Regatta is voor iedereen van vijftien jaar en ouder, zeilervaring hoef je niet te hebben. Wel is het handig als je redelijk fit en gezond bent, want alles wiebelt, beweegt en het kost natuurlijk wat kracht om met zijn achten een groot zeil omhoog te hijsen. En nee, zeeziek word je écht niet. Tenminste, niet als de kapitein dat niet wil.

De Liberty Regatta start op zondag 16 juni 2019 in Le Havre, Frankrijk. De finish vindt plaats in Den Haag, op donderdag 20 juni 2019. De daaropvolgende twee dagen neem je deel aan activiteiten zoals de crewparade en de crew party. Zondagochtend 23 Juni 2019 eindigt het avontuur. Er is busvervoer waarmee je op 16 juni van Den Haag naar Le Havre kunt reizen. Eigen vervoer mag natuurlijk ook.

Ga de uitdaging aan met jezelf. Meld je via medeorganisator Windseeker aan voor de Liberty Regatta en ervaar ware vrijheid aan boord van de mooiste zeilschepen ter wereld.

Voor meer informatie: https://www.windseeker.org/events/sail-op-scheveningen.