De terugtocht vanuit Harwich start op vrijdagavond 11 mei 2018. De eerste boten worden terugverwacht op zaterdag 12 mei 2018 (altijd afhankelijk van het weer en de wind zoals elke zeiler weet…). De prijsuitreiking van deze prachtige tocht vindt plaats op zondag 13 mei 2018. 
Na de Vuurschepenrace en North Sea Race is er even tijd om op adem te komen en het schip weer in orde te brengen om vervolgens mee te kunnen doen aan het strijdtoneel voor de kust: North Sea Regatta inshore.

Deze vindt plaats met Pinksteren op vrijdag 18 mei, zaterdag 19 mei en zondag 20 mei 2018. Dit jaar hebben staan er drie banen in de planning. Baan A voor ORC 1, 2 en 3, ORC TwoHanded & IRC 1 en 2, Baan B voor de sportboten (SB 20, ORC Sportboats, J/70, J/80, J/22 & Yngling)  en baan C voor de catamarans waarbij de catamarans de zaterdag en zondag zullen aantreden.

Het belooft een mooi spektakel te worden waarbij ook rondom de races wordt gezorgd voor een gevarieerd programma met verschillende social events. Houdt voor de laatste informatie, voor de Notice of Race, voor het Notice Board en voor de social events de website van de North Sea Regatta goed in de gaten www.nsr.nl 
Bewonderen vanaf de kade of het strand kan natuurlijk ook. De spannende wedstrijden zullen zeker te zien zijn vanaf de kust van Scheveningen en de zeilboten kunnen altijd aanmoediging gebruiken vanaf de kade bij het uitvaren of bij binnenkomst. Ook zijn de social events te bezoeken zonder mee te zeilen. Dus ga gerust een kijkje nemen!