Scheveningen Toen

In 1955 maakte Jacques Meijer (1934) als fotojournalist zijn eerste foto’s op Scheveningen en bood die te koop aan bij kranten en tijdschriften. Het dagblad het Vaderland plaatste ze regelmatig in de rubriek “Den Haag Vandaag”. Het weekblad Wereldkroniek publiceerde veel reportages over het uitgaansleven op Scheveningen en de opening van de nieuwe Pier. De eerste foto’s van zendschip VERONICA, dat in 1960 als piraat voor Scheveningen voor anker ging, werden veel gepubliceerd. Op de wandschermen hangt een keuze uit de zwart-wit foto’s die Jacques Meijer van 1955 -1965 in de haven, en op het strand en de boulevard maakte.

Scheveningen Nu

Op het scherm wordt deel twee van de expositie geprojecteerd. Het zijn kleurenfoto’s uit 1994 – 2001. Ze werden gemaakt voor de tentoonstelling “Dynamisch Archief” in de Kunsthal Rotterdam om de grote veranderingen op Scheveningen te laten zien. De kleuren onderstrepen dat de tijd verandert. Zwart/Wit is verleden, nostalgie. We denken en leven nu in kleur.

Ontmoet de fotograaf

U wordt uitgenodigd voor de feestelijke opening van deze tentoonstelling op zaterdag 18 augustus om 15.30 uur in bibliotheek Scheveningen, aan de Scheveningseweg 333. Fotograaf Jacques Meijer zal persoonlijk aanwezig zijn om kort iets te vertellen en er is gelegenheid met hem in gesprek te gaan over zijn werk. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Verder is er een prijsvraag en een leuke activiteit voor de kinderen.

De tentoonstelling “Jacques Meijer, Scheveningen 1955-2001” was eerder te zien in het Perscentrum Nieuwspoort.