Programma

De deelnemers van deze editie zijn: Japan, Oostenrijk, België, Engeland, Duitsland, China, Spanje en Nederland. Iedere avond laten twee deelnemende landen hun vuurwerkshow zien rond 21.45 en 22.30 uur. Bekijk het programma op de website van het vuurwerkfestival.

De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien. Rond het Vuurwerkfestival zijn er allerlei gratis activiteiten en optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen. 

Drukte en veiligheid

Het vuurwerkfestival is een evenement waar jaarlijks duizenden mensen naar toe komen. Om dit festijn voor iedereen soepel te laten verlopen zullen alle bij veiligheid betrokken partijen zoals politie, gemeente, beveiliging van de organisatie zelf, brandweer en ambulance extra paraat zijn. Zij doen graag een beroep op de bezoekers van het festival om zelf ook alert te zijn en mee te werken aan mogelijke controles.

Bereikbaarheid

Het Vuurwerkfestival Scheveningen is vanwege de drukte het beste met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken:

  • Vanaf de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal kunt u gebruikmaken van tram 1, 9, 11 en bus 22 van de HTM, die u binnen een kwartiertje naar het strand brengen. Met tram 1 en 9 en bus 22 stapt u uit bij de halte Kurhausplein. Komt u vanaf Station HS met tram 11, dan kunt u doorrijden tot het eindpunt van waar u zo de boulevard opstapt om richting De Pier te lopen.
  • Vanaf de treinstations Rijswijk, Voorburg en Laan van NOI kunt u de bus nemen: lijn 23 rijdt naar Scheveningen Bad.

Tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen zullen er extra trams en bussen worden ingezet. Ook rijden er nachtbussen van de HTM. U herkent deze aan de lijnnummers N1 tot en met N6.

Op de website van het vuurwerkfestival vindt u meer informatie over de bereikbaarheid.

Kijk voor informatie over het openbaar vervoer op: www.htm.nl

Met de auto

Bezoekers van buiten de stad die met de auto komen en lange files willen vermijden, kunnen het beste parkeren bij de P+R Hoornwijck dichtbij de A13 en A4. Van daaruit kunt u met het openbaar vervoer naar Scheveningen. Kijk voor meer informatie op de website www.htm.nl.

Andere opties zijn het reserveren van een parkeerplke bij het World Forum, Madurodam en het Bronovo ziekenhuis. Kijk voor meer informatie op de website www.uitjeauto.nl.

Park & Bike

U kunt ook  een parkeerplek en fiets reserveren bij het World Forum. U parkeert dan uw auto bij het World Forum en gaat met een Haagsche Stadsfiets naar het strand. Kijk voor meer informatie op de website www.uitjeauto.nl.

Park & Beach

Komt u met de auto? Dan kunt u ook  een parkeerplek reserveren in Q-Park CS New Babylon en met tram 9 verder naar Scheveningen.