De gelaagdheid en transparantie van de verf laten dingen gebeuren die voor haar niet haalbaar leken met andere verf. Schilderen met ei-tempera is voor haar: “een permanente ontdekkingsreis die blijft verwonderen”.

Zij legt zich inmiddels toe op het schilderen van de natuur om haar heen. Waren het eerst kleine stukjes uit haar jeugd en directe omgeving, nu wordt dat gebied steeds breder.

De natuur is haar oneindige inspiratiebron: de eindeloosheid, de uitgestrektheid, en de oneindige veranderingen van de seizoenen. Van de seizoenen trekt de winter haar het meest aan, vanwege het dramatische licht maar ook door de verstilling van dat winterse landschap.

Nu bij ‘Uitgelichtʼ een sneak preview van haar aankomende tentoonstelling in samenwerking met Galerie Patries van Dorst aanstaande november (locatie wordt later bekend gemaakt).

‘Untrodden, views from Patagoniaʼ is een serie werken gebaseerd op een reis vorig jaar. Voor het eerst komt haar onderwerp ver weg van huis. Daar, weg van alles, mensen, bebouwing, wifi, gaf een enorme creatieve stimulans. In Patagonië zag ze de natuur in haar pure ongerepte vorm. Zij is van plan actief op zoek te gaan naar plekken waar deze ervaring weer voelbaar is om dat vervolgens weer over te brengen in haar werk.

De werken van Kika Notten zijn van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur te bewonderen bij Galerie KopS, aan de Keizerstraat 71C.