In de eerste helft hield Wilhelmus de schade nog beperkt, maar na de thee  was er geen houden aan en walste SVC’08 over Wilhelmus heen.

Wilhelmus en SVC’08 wonnen beiden hun eerste wedstrijd en de winnaar zou dus een grote stap zetten op weg naar de volgende ronde. Bij SVC’08 krijgt het basisteam steeds meer gestalte en het spel wordt met de wedstrijd beter.

Het eerste kwartier van de wedstrijd leek het er nog een beetje op dat Wilhelmus het kon bijbenen maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg SVC’08 steeds meer de overhand. In de 25e minuut moest doelman Milco Vermeer nog redding brengen op een hard afstandsschot en uit de corner die volgde werd de paal nog geraakt door Wilhelmus maar daarmee is dan ook alles gezegd over de aanvalsdaden van de thuisclub.

In de 35e brak Mike de Niet door in het strafschopgebied en kon alleen worden afgestopt door middel van een overtreding Dit betekende een strafschop die onberispelijk werd ingeschoten door Fabian Toet. Na een goede redding in de 40e minuut van doelman Milco Vermeer kreeg SVC’08 in de laatste minuten nog twee grote kansen om de voorsprong te vergroten. De ene werd gemist door Jerry Plat en de andere werd om zeep geholpen door de scheidsrechter die een zuivere strafschop wegwuifde.

In de tweede helft was het snel gedaan met de aspiraties van de thuisclub. In een kwartier tijd stelde SVC’08 orde op zaken. Eerst schoot Thomas Hughes na een schitterende steekpass van Mike de Niet de 0-2 in. Waarna een fantastische aanval over vier schijven volgde met Fabian Toet; Jerry Plat; Mike de Niet en Stephen de Ruiter als eindpunt die de 0-3 binnenschoot.

Twee minuten later maakte Thomas Hughes met een afstandsschot aan alle illusies  van Wilhelmus een eind. (0-4)

Hierna speelde SVC’08 de wedstrijd geroutineerd uit heeft het zich met twee overwinningen  bovenaan in de poule genesteld.