In Den Haag hielden agenten tussen zaterdagmiddag 7 december en zaterdagnacht negentien personen aan voor onder andere openlijke geweldpleging, (voorbereidingshandelingen en poging) brandstichting, bezit van illegaal vuurwerk en de APV. Ook op Scheveningen verrichtte de politie aanhoudingen.

Vuurwerkbom
Rond 12.30 uur ontving de politie een melding na de vondst van een vuurwerkbom in een plantenbak voor een woning aan de Zeezwaluwstraat. De politie nam het projectiel in beslag voor nader onderzoek.

Heterdaad poging brandstichting
Rond 17.15 uur hield een melder op de Badhuisstraat drie jongens vast, in de leeftijden van 11, 12 en 13 jaar uit Duindorp,  die bezig waren met het spiritus en vuurwerk, vermoedelijk voor het maken van een molotovcocktail. De drie zijn meegenomen naar het politiebureau en gehoord. De drie jongens zijn inmiddels in vrijheid gesteld en kregen een gedragsaanwijzing opgelegd. De 12 en 13-jarige moeten zich op een later tijdstip verantwoorden bij het Openbaar Ministerie in een TRIP-zitting.

Voorbereidingshandelingen brandstichting
Rond 20.15 uur hield de politie op de Houtrustweg  twee jongens van 16 en 17 jaar aan die een fles benzine onder het zadel van een scooter vervoerden.