Voor de selectie van trainer John Blok was dit de eerste wedstrijd na de drie trainingen die afgelopen week werden afgewerkt. Voor deze wedstrijd had de kersverse tweede divisionist een aantal nieuwe spelers in het veld staan die nog aan elkaar moeten wennen. Desondanks wist men ook dit seizoen goed weerstand aan de geel/groene club te bieden. Bij Scheveningen waren tevens twee spelers op proef; Kevin Pérez Kraaijeveld, de Spaanse/Nederlander speler afkomstige van Club DeportivoTenerife wil proberen in het Nederlandse (betaalde) voetbal een contract te verdienen, de hele wedstrijd in basis en mocht de vorige seizoen bij het Spaanse C.d. Guadalajara spelende Henri Saafh Gómez de tweede helft invallen voor Jari de Jong.  Scheveningen gaat komende dagen kijken of het mogelijk om is één of beide spelers aan te trekken.

Zoals te verwachten was had ADO Den Haag het beste team van het spel en zette het vroeg druk op de goal van Sven Wolsheimer, maar deze wist een aantal kansen van de ADO Den Haag te stoppen. Na 24 minuten wist Erik Falkenburg toch de 0-1 te maken. Scheveningen was niet geheel kansloos, ook ADO Den Haag doelman Groothuizen moest enkele reddingen brengen. Na een klein half uur leek Brandon Robinson bij een terugspeelbal op de Haagse doelman hem te kunnen verrassen, maar Groothuizen wist de aanvaller behendig van scoren af te houden. De selectie van Fons Groenendijk bleef aanvallen waaruit een aantal hoekschoppen voortkwam. Uit een van die hoekschoppen wist Lorenzen de 0-2 in te koppen, wat ook de stand was toen scheidsrechter Luca Cantineau voor rust floot.

Ook in de tweede helft gaven de Scheveningers niet veel kansen weg en creëerden zelf enkele kansen. Zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden gebruikten beide trainers de tweede helft om andere spelers speelminuten te laten maken. Dat pakte voor Scheveningen goed uit, want op slag van het Haags kwartiertje wist één van die invallers, voormalig SVC’08 speler Michael de Niet, tot grote vreugde van Scheveningse supporters de aansluitingstreffer te scoren.  Erg lang kon daar niet van genoten worden, want vijf minuten later wist Thijmen Goppel de 1-3 op het scorebord te zetten, wat ook de eindstand werd.

Trainer John Blok was na afloop van de wedstrijd niet ontevreden over de uitslag van de wedstrijd: “Het is gewoon mooi om tegen ADO Den Haag te mogen spelen.”

Terwijl ADO Den Haag verder gaat met haar voorbereiding nemen de Scheveningers, voor wie het vorige seizoen eigenlijk maar net afgelopen is, nog even wat rust. Op 24 juli aanstaande begint de echte voorbereiding op het komende seizoen in de tweede divisie.

Die voorbereiding ziet er als volgt uit:

24 juli 2018: eerste training deel 2

4 augustus 2018: Scheveningen – GVVV (14.30 uur)

7 augustus 2018: Scheveningen – SJC

11 augustus 2018: Scheveningen – RKAVV

14 augustus 2018: Scheveningen – XerxesDZB (20.00 uur)

18 augustus 2018: Scheveningen – FC Rijnvogels (14.30) óf Kwalificatieronde 1 KNVB Beker

22 augustus 2018: Kwalificatieronde 2 KNVB Beker

Zaterdag 25 augustus begint om 15.30 uur de competitie met de wedstrijd SVV Scheveningen – IJsselmeervogels.