‘Wij wisten al die tijd al waar hij constant zat. Daar verzorgden we hem. Maar dat ging anderen niks aan, alleen de Dierenambulance . Daar hadden we contact mee.’, aldus Danny Oosterbaan via Social Media.

De Dierenambulance Den Haag heeft de hele week met medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners de buurt in de gaten gehouden waar hij zich ophield en rondliep. De hond liep vaak wel met andere honden mee, maar bij onraad liep hij snel een andere kant op. Aan iedereen is daarom gevraagd het rustig rond de hond te houden zodat hij niet van zijn vaste plekken af zou wijken. Dit is gelukt, maar hem te pakken krijgen was een flinke uitdaging.

Gisteravond is besloten een vangkooi te plaatsen. Daarna was het wachten tot hij erin zou lopen. Eerst zijn er een paar uur gewacht, maar liet de hond zich niet zien en is de actie halverwege de nacht gestaakt.

Vanochtend is de kooi weer opengezet. En pff, aan het eind van de middag kreeg de dierenambulance hét telefoontje: ‘Er zit een hond in de vangkooi’.

Danny Oosterbaan herkende hem als ‘de ontsnapperik’, dus ging de dierenambulance snel op weg.

De hond is nu veilig en de medewerkers van de Dierenambulance nemen de zorg voor de hond op zich. Morgen wordt er overleg gevoerd met de betrokken instanties.

Zie ook:

Zichtmelding vermiste hond, dierenambulance doet oproep!