De verschillen zijn zeer klein in de 2eklasse C. Winst of verlies tussen twee ploegen in de middenmoot betekent het verschil tussen een derde plaats van boven of van onder. Winst was voor beide ploegen afgelopen zaterdagdus het devies.

Je mag in zo’n geval voor eigen publiek dus zeker een gretige thuisploeg verwachten. Maar net als de laatse thuiswedstrijden tegen Te Werve en RCL begon SVC’08 met een soort “de kat de boom uitkijken “ voetbal en gaf het wderom de wedstrijd in de eerste twintig minuten uit handen.

SVC’08 begon de wedstrijd met Clay Hoekstra in de basis op de plaats van de deze week vader geworden Stephen de Ruiter. Aan de kant van DOCOS stond Mitchell van Abswoude onder de lat ipv de geblesseerde oud keeper van SVC’08 Joris van Harmelen. 

In de zevende minuut werd SVC’08 al afgestraft voor een te slappe start. Fabian Toet verloor de bal op het middenveld waardoor Jeffery van der Meer verkeerd stond en de diepe bal op Luc Quellhorst niet kon onderscheppen. Geholpen door een weifelende keep Joey Vos kreeg hij de tijd om de bal beheerst over de doelman in het goal te lobben. (0-1) 

De snelle goal gaf geen verandering in het spelbeeld waarin de ploegen gelijkwaardig waren. Maar na twintig minuten keek SVC’08 tegen een 0-2 achterstand aan. Een diepe bal verraste de op één lijn staande verdediging van SVC’08 en de geheel vrijstaande Luc Quellhorst kon opnieuw ontsnappen en een tweede lob was te machtig voor Joey Vos. (0-2)

SVC’08 leek wakker geschrokken het werd sterker en kreeg kansen.  Zo had Clay Hoekstra de bal vrij voor het inschieten maar hij zag zijn poging naast gaan. 

En in plaats van 1-2 kreeg SVC’08 een nieuwe domper te verwerken. 

Want drie minuten na de 0-2 kreeg DOCOS een vrije trap te nemen op zo’n vijfentwintig meter van het doel. Tegen de verwachting van Joey Vos schoot Adam Atif de bal rechtstreeks op goal en was de doelman te laat met zijn reactie en de 0-3 was een feit. Ondanks de forse achterstand heerste niet het geloof dat de wedstrijd was gelopen. Eerst kreeg Liam de Ruiter een 100% kans op een treffer en vijf minuten voor rust bracht Thomas Hughes SVC’08 terug in de wedstrijd. (1-3)

In de tweede helft een heel ander SVC’08. Verdediger Patrick Bos was achtergebleven in de kleedkamer en aanvaller Stephen de Ruiter kwam in het veld. Hierdoor kantelde de wedstrijd. SVC’08 zette veel hoger druk en was veel agressiever in de duels. DOCOS wankelde. Zo ging Stephen de Ruiter na een mooie diepte pass  alleen op doelman Abswoude af, maar vond hij niet het doel.

Rond de 70e minuut rukte SVC’08 over rechts op en werd de bal scherp voor de goal gebracht. Stephen de Ruiter had de bal voor het inschieten maar kwam blijkbaar verkeerd uit en legde hij de bal onverwacht terug op Thomas Hughes. Die twijfelde niet en schoot van dichtbij raak (2-3).

DOCOS lag op zijn rug en het wachten was op de gelijkmaker. Maar op het moment dat Jeffrey Frijters stormram David Costello inbracht om de DOCOS muur definitief te splijten sloeg DOCOS toe. De net ingevallen Sandjai Gajadien schoot de bal van grote afstand kansloos lijkend op het doel. Maar doelman Joey Vos, die zeker niet zijn beste dag had,  zag de bal tot zijn verrassing niet naast maar in het doel belanden. 

SVC’08 deed er daarna nog van alles aan in de terecht door scheidsrechter Kuup toegekende lange extra tijd omdat DOCOS vanaf het begin van de tweede helft al begon met tijdrekken. Maar verder dan een derde treffer van Thomas Hughes kwam het niet. Zo verloor SVC’08 weer dure punten tegen een tegenstander waarvan het op basis van voetbal inhoud gewoon behoort te winnen.