Vriendschap tussen leden

Vraagelkaar is sinds december 2017 actief in Den Haag en in die tijd zijn mooie vriendschappen tussen leden ontstaan. Zo vertelt Rumyana over al haar avonturen die ze heeft beleefd via Vraagelkaar. Zo is ze met Nel naar de bioscoop geweest, met Olga naar een tentoonstelling in Amsterdam en met Isabel ging ze koffiedrinken. Isabel is ook aanwezig in dit café en als beide dames elkaar weer zien en hartelijk omhelzen, spreken ze spontaan af om naar de bioscoop te gaan. Ook heeft Rumyana close contact met Ahlam die spontaan heeft aangeboden te helpen in het Verwencafé. Samen zijn ze al naar meerdere tentoonstellingen én naar een comedy show op de Pier geweest. 

Nieuwe leden krijgen warme ontvangst

Naast vaste leden, zijn er ook veel deelnemers die voor het eerst bij een Vraagelkaarcafé zijn. Zo ook Piet, een vrolijk uitziende man met een schipperspet. Hij is slechtziend maar dat weerhoudt hem niet om met iedereen een praatje te maken. En hij valt in de smaak, want een vrouw zegt bij afscheid tegen hem: bedankt voor de dans. En intussen is hij volop aan het lachen met Mariette, en zijn ze even later diep in gesprek. Beiden zijn hun echtgenoot verloren en ze vinden herkenning bij elkaar.

Ook Rita is voor het eerst, die eerlijk opbiecht dat ze het eerst helemaal niet zag zitten. ‘Ik kwam binnen en dacht: ik ben met tien minuten weer weg, maar ik vind het enig, en jullie zijn zo lief en de sfeer is zo leuk! En nu ben ik één van de laatste die weggaat’.

En ze heeft direct een vervolgafspraak gemaakt met Isabel. Als twee giechelende tieners zitten ze naast elkaar op een bankje. Rita: ‘Ik zag haar binnenlopen, en vond haar direct zo’n leuk mens. Als ze een man was geweest, was het liefde op het eerste gezicht haha’. Isabel: ‘Ja het klikte direct, en nu gaan we zaterdag samen een fles wijn leegdrinken en een visje eten’. 

 


Kick-off van Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen

Naast de vele ontmoetingen, vervolgafspraken en gezellige workshops, vormde de middag ook de kick-off van Zorgcoörporatie Noordelijk Scheveningen. Dit is een nieuw bewonersinitiatief dat met vrijwilligers ervoor wil zorgen dat iedereen veilig en met plezier in Scheveningen kan wonen. ‘Ik kijk er naar uit samen met de bewoners van Scheveningen én alle welzijnsorganisaties mooie dingen te organiseren’, aldus initiatiefnemer Esther Ottens. 

Ook wordt er door Karel de Rooij van muzikaal duo Mini & Maxi een petitie uitgedeeld over de muziekkoepel om het Belgischeplein aantrekkelijker te maken. Daarbij wordt er vrolijk een liedje van Dorus gezongen. Zo werd het een muzikale, historische middag met veel gezelligheid én mooie toekomstplannen.