Vandaag, tijdens de landelijke dag van de Duurzaamheid organiseerde basisschool Het Volle Leven ook dit jaar weer een ‘Duurzaamheidsmarkt’. De school sloot vandaag, donderdag 10 oktober 2019, het onderwijs thema Duurzaamheid af. Alle klassen van bijna 700 leerlingen hebben zelf een project bedacht en gemaakt welke zij trots toonden aan een ieder die de Duurzaamheidsmarkt bezocht.

Dat de leerlingen en de school hand in hand grote stappen maken naar een duurzamere en schonere maatschappij, getuigt uit het feit dat er sinds het huidige schooljaar geen wegwerp plastic meer gebruikt wordt. De leerlingen nemen bidons en bekers mee naar school in plaats van de wegwerp pakjes drinken. De hoeveelheid plastic afval is hiermee drastisch verlaagd. Daar is iedereen van Het Volle Leven natuurlijk ontzettend trots op!

Tijdens dit bijzondere evenement was TrashUre Hunt in samenwerking met de Gemeente Den Haag en Stichting Noordzeevis uit Scheveningen aanwezig. De dag was vol gepland met allerlei activiteiten zoals de kinderboekenmarkt waarbij een kind een boek koopt van een ander kind en met de opbrengst van deze kinderboekenmarkt worden weer andere boeken gekocht voor de schoolbieb. Verder werd er geknutseld met afval, konden leerlingen zelf wasmiddel maken zonder chemische bestanddelen, werden kleding en allerlei spullen verzameld door Schroeder Kringloop en gezond snoepen en een appeltje van eigen boomgaard draaien. De wijze les van Stichting Noordzeevis Scheveningen was het algemene belang van ‘support your locals’ aan de leerlingen over te brengen.

Al met al een geslaagde dag!