Maar dat was natuurlijk niet de enige reden van de gemakkelijke overwinning. Docos dat volgens zeggen met een heel ruime ziekenboeg te maken heeft is in deze samenstelling gewoon één van de mindere ploegen in de 2eklasse en SVC’08 profiteerde daar in de tweede helft optimaal van.

Niet alleen Docos moest het doen zonder een handvol basisspelers ook bij SVC’08 ontbraken Fabian Toet en Jeffrey Ros die vorige week in de wedstrijd tegen Soccer Boys de wedstrijd uit werden geschopt. Trainer Jeffrey Frijters loste dit op door Matthijs de Jong in het centrum van de verdediging te posteren en Youssef Massaoudi op de rechtsback plaats. Jack Uzgu kwam in de ploeg als vervanger van Fabian Toet.

Docos dat al erg veel tegendoelpunten kreeg te incasseren was zeker niet van plan om de deur achterin open te zettenen probeerde vanuit de verdedigende stellingen op eigen helft via de lange bal succes te halen. In de eerste helft werd Docos zeker een aantal keer gevaarlijk en moest keeper Joey Vos in actie komen. Maar dit kwam vooral omdat SVC’08 niet kort genoeg dekte en slordig was in bal bezit. De eerste helft was er dan ook weinig opwinding. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam toen SVC’08 na een halfuurtje overschakelde op een 4-3-3 formatie. Met Thomas Hughes en Liam de Ruiter op de flanken werd er veel meer druk gezet op de zwakke achterhoede van Docos.

Het eerste zichtbare signaal van deze omzetting kwam in de veertigste minuut. Thomas Hughes stuurde de bal vanaf links met zijn rechtervoet richting kruising maar keeper Joris van Harmelen, uitblinkend aan Leidse kant, tikte de bal uit het doel. Maar twee minuten later was hij kansloos op een zwabberbal van Matthijs de Jong en nam SVC’08 vlak voor het rust signaal de leiding.

Na rust kregen de bezoekers een heel andere wedstrijd te zien. SVC’08 speelde veel feller, zat er korter op en het belangrijkste winstpunt was dat alle spelers begrepen hoe ze moesten lopen in een 4-3-3- formatie. Zo kwam Mike de Niet na twee minuten al vrij voor de goal maar kon de keeper nog redden. SVC’08 bepaalde nu het spel en het wachten was op de tweede goal.

Daarvoor had SVC’08 een penalty nodig, Mike de Niet werd vastgehouden in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Doelman Joris van Harmelen stopte weliswaar de inzet van Thomas Hughes maar de attente Jordy de Bruin schoot de terugspringende bal vanuit een moeilijke hoek alsnog schitterend in. (2-0)

Twee minuten later moest Joey Vos met een mooie redding Docos nog van scoren afhouden maar toen niet veel later Thomas Hughes op links werd weggestuurd en Liam de Ruiter in staat stelde om de bal binnen te tikken was de strijd gestreden.

Bij SVC’08 kwamen Stephen de Ruiter en Clay Hoekstra in de ploeg voor Thomas Hughes en Jack Uzgu en in de slotfase werd Jordy de Bruijn nog vervangen door de derde de Ruiter telg Colin de Ruiter. Tussendoor scoorde SVC’08 nog een keer waarbij Youssef Massaoudi en Clay Hoekstra aan de hand van de tv-beelden mogen uitmaken wie de uiteindelijke doelpuntenmaker was. Al met al een gemakkelijke overwinning voor SVC’08 die nog veel ruimer had kunnen zijn als wat zorgvuldiger was omgesprongen met een aantal 100 procent kansen.