Na eerder nieuws met een aantal blijvers en nieuwe krachten in de Scheveningen-selectie voor het komend seizoen is er nu helaas ook nieuws over een aantal spelers die na de zomer niet voor Scheveningen actief zullen zijn: Kevin Pérez Kraaijeveld, Michael de Niet en Björn Wagenaar hebben in goed overleg met Scheveningen besloten bij andere clubs de volgende stap in hun ontwikkeling te gaan zetten

Centrumverdediger Kevin Pérez Kraaijeveld (22) sloot afgelopen zomer aan bij de selectie van Scheveningen na zijn transfer vanuit de Canarische Eilanden. Hij begon het seizoen als basisspeler tot in het thuisduel tegen koploper AFC het noodlot toesloeg en een blessure hem tot aan de winterstop aan de kant hielden. Inmiddels is hij weer fit en klaar om er te staan wanneer nodig, maar na de winterstop heeft dit nog niet geleid tot een terugkeer in de basis van het elftal dat haar draai net weer had hervonden. Hoewel de jonge verdediger het goed naar zijn zin heeft in Nederland en bij Scheveningen, leeft nog altijd de brandende ambitie om in binnen-of buitenland weer fulltime met voetbal bezig te kunnen zijn. Die mogelijkheid is er bij Scheveningen niet waarna beide partijen in een vroeg stadium hebben besloten de samenwerking na dit seizoen te beëindigen.

Aanvaller Michael de Niet (23) kwam afgelopen zomer over van dorpsgenoot SVC’08 en sloeg door de promotie van Scheveningen naar de Tweede Divisie liefst drie klassen over. Topfit sloot hij aan, leverde in de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag zijn visitekaartje af en trok de goede lijn door met basisplaatsen tegen IJsselmeervogels, HHC Hardenberg en GVVV. Mede door de toenemende fitheid van de concurrentie en de onvermijdelijke kleine dip van een jonge speler op een hoger niveau en ook nog een kleine blessure namen de speelminuten daarna helaas wat af. Desondanks laat hij zich op de trainingen op Tweede Divisie-niveau en duels in het 2e elftal goed gelden. Iedereen ziet hem als talentvolle Scheveninger natuurlijk graag blijven, maar speler en club zijn het er ook over eens dat een tussenstap het best is voor zijn ontwikkeling op lange termijn.

Linkspoot Björn Wagenaar (21) is aan zijn tweede seizoen bezig op Houtrust en liet vorig seizoen een goede indruk achter met de nodige basisplaatsen waarmee hij een goede bijdrage had in de promotie naar de Tweede Divisie. Dit seizoen sloot hij vanwege een blessure pas laat in de voorbereiding aan en is mede vanwege de toegenomen concurrentie nog niet in staat geweest de goede lijn van vorig jaar weer op te pakken. Gezien het feit dat de concurrentie niet zo snel af zal nemen en hij nog wel een speler is met het nodige potentieel is net als bij Michael de Niet een tussenstap het best is voor zijn ontwikkeling op lange termijn.

In een eerder stadium werd reeds bekend dat Leroy Resodihardjo (Smitshoek), Kevin Gomez Nieto (Quick Boys), Ferry de Jong (nieuwe club nog onbekend) en Nabil Hadui (nieuwe club nog onbekend) Scheveningen zullen verlaten.