Den Haag is dit jaar een van de Host Cities van de Nationale Sportweek. Tijdens de NSW wordt in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen gevierd en in Den Haag staat Beachsport centraal. In totaal krijgen 1500 leerlingen in Den Haag vanaf groep 6 uit het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs beachclinics aangeboden.

Tijdens deze sportweek worden vier verschillende clinics aangeboden in en rondom The Hague Beach Stadium aan de Strandweg 4, namelijk beachvolleybal, beachrugby, beachkorfbal en judo op het strand. De kinderen kunnen per blok mee doen aan twee sporten.

Refugee Team Den Haag
Tijdens de Nationale Sportweek is er een samenwerking met het Refugee Team Den Haag. Dit is een initiatief van More2Win, waarbij vluchtelingen met behulp van professionele begeleiding worden geholpen bij het vinden van een baan, stage of opleiding. Dit doen zij door hen goed te begeleiden en ervaring te laten opdoen bij evenementen. Na afloop van het evenement gaat More2Win aan de slag om het zakelijke netwerk rondom de evenementen te benaderen en zo de vluchtelingen te helpen aan een baan, stage of opleiding.

Meer informatie
Meer informatie over de nationale sportweek is te vinden via de website: https://nationalesportweek.nl/hostcities/den-haag.