Een van de getoonde werken van Mondriaan maakt weliswaar deel uit van de collectie van het Gemeentemuseum, maar is permanent in bruikleen bij het Guggenheim Museum in New York.

Gratis open dag: 14 juli

In het kader van Feest aan Zee en om te vieren dat de zomerse tentoonstellingen Aan Zee en De Haagse School op Scheveningen zijn geopend, organiseert het Gemeentemuseum op zaterdag 14 juli een gratis open dag van 10.00 tot 17.00 uur. De tentoonstellingen kunnen gratis worden bezocht en er zijn volop activiteiten, waaronder lezingen, rondleidingen, kinderworkshops en muziek.

Magazine Aan Zee

Op 14 juli verschijnt het eenmalige magazine Aan Zee. De focus ligt op het leven en werk van Toorop, Mondriaan, Van Heemskerck en Hart Nibbrig. Andere onderdelen zijn onder andere de fotoserie Terre / Mer van Stephan Vanfleteren, columns van Franca Treur en Stine Jensen, een interview met en recept van topkok Sergio Herman, interviews met ondernemer Derk Sauer, muzikant Peter Slager (Bløf) en gedichten van Huub van der Lubbe en Erik Lindner. Het magazine is voor 7,50 euro verkrijgbaar in de Museumwinkel.

De Haagse School op Scheveningen
Gedurende de looptijd van Aan Zee is twee maanden lang (tot en met 16 september) tevens de tentoonstelling De Haagse School op Scheveningen te zien. Hierin staan werken van Haagse-Schoolkunstenaars als Jan Hendrik Weissenbruch, Anton Mauve, Willem Roelofs en de gebroeders Maris centraal en dan met name de werken die ze maakten in badplaats Scheveningen. In een heel andere stijl hebben ook zij de schoonheid van het samenspel van lucht, licht en water op een prachtige manier weten te vatten.