Veilig Verkeer Nederland (VVN), TLN (Transport en Logistiek Nederland), Kinderboekenschrijver Paul van Loon en TOTAL in Nederland waarschuwen vandaag, donderdag 12 september 2019, gezamenlijk voor de dode hoek. Jaarlijks komen ongeveer 10 kinderen om in het verkeer als gevolg van een ongeluk tussen een fietser en een vrachtwagen.

Op openbare basisschool Het Volle Leven ontving minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat uit handen van Kinderboekenschrijver Paul van Loon het eerste exemplaar van zijn boek ‘Ontsnapt uit de Dode Hoek’: een spannend Griezelbus-avontuur waarin kinderen die in de dode hoek komen in een parallel universum belanden. Het boek verscheen twaalf jaar geleden en is nu aangepast naar de huidige tijd, klaar voor een nieuwe groep lezers en verkeersdeelnemers. Achterin het boek zijn de vuistregels opgenomen die VVN en TLN opstelden om je veilig rond voertuigen te bewegen en rekening te houden met de dode hoek.

Tegelijkertijd kondigen VVN en TOTAL hun samenwerking aan, gericht op de doorontwikkeling van de gratis te downloaden augmented reality app ‘Uit de hoek’. Hiermee ervaren ouders samen met hun kinderen de veiligste plaats op de weg. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de volwassenen niet weet waar zij moeten gaan staan ten opzichte van een vrachtwagen.

Vandaag vinden ook de eerste ‘Veilig op weg’-lessen van VVN en partner TLN (Transport en Logistiek Nederland) weer plaats. De twee groepen 7 van Het Volle Leven waren de gelukkigen; zij mogen zelfs Paul van Loon als eenmalige gastdocent in de klas verwelkomen.

De samenwerking tussen VVN en TOTAL maakt het bovendien mogelijk om iedere school die deze les boekt een exemplaar van ‘Ontsnapt uit de Dode Hoek’ cadeau te doen voor de schoolbibliotheek.

Jaarlijks worden ruim 900 ‘Veilig op weg’-lessen verzorgd voor leerlingen van de groepen 7 en 8.