Na 26 jaar The Hague Open zal er in 2019 geen nieuwe editie van het ATP Challengertoernooi plaatsvinden op de Mets in Scheveningen. De directie heeft besloten het evenement niet te organiseren in 2019.

Recente veranderingen vanuit de ATP (op het gebied van prijzengeld, grotere speelschema’s en uitgebreidere hospitality) in combinatie met verminderde financiële steun van een aantal partners, staan het dit jaar niet toe om te voldoen aan de ambitie van de directie en het kwaliteitsniveau dat verwacht wordt van The Hague Open.

Sinds 1993 hebben topspelers uit binnen- en buitenland voor onvergetelijke momenten gezorgd in Scheveningen en in 2006 werd The Hague Open (voorheen Siemens Open) uitgeroepen tot beste ATP Challengertoernooi van de wereld. Met dank aan de Gemeente Den Haag en talloze sponsoren, bezoekers, vrijwilligers, en andere partners is een uniek evenement neergezet en het is de intentie om in 2020 weer de vereiste kwaliteit te kunnen bieden en sterker terug te keren middenin de Haagse zomer.

The Hague Open 2018 werd gewonnen door Thiemo de Bakker. Het evenement was in 2018 gedoteerd met 64.000 euro prijzengeld. Eerdere winnaars waren onder anderen Raemon Sluiter, Robin Haase, Guillermo Garcia-Lopez en David Goffin.