Aftellen voor Sail op Scheveningen; de kick-off van het tweede grote nautische evenement in de Scheveningse haven en dat binnen één jaar was vanmiddag bij Catch by Simonis. “Alle reden om trots te zijn op wat hier allemaal in de haven gebeurt”, aldus wethouder Richard de Mos.

Alle aanwezigen tijdens de kick-off werden door Klaas Gaastra, kapitein van het vlaggenschip ‘Bark Europa’ meegenomen op een kleine reis door de geschiedenis van zeilevenementen in Nederland.

Niet alleen de wethouder is trots, maar ook Laurens Winkel van de organisatie van Sail op Scheveningen. “We krijgen een zeer internationale vloot op bezoek”, vertelt hij met trots en vervolgt zijn verhaal: “Zo’n 30 Talll Ships, waarvan er zeven nog nooit in Nederland zijn geweest, komen naar Sail op Scheveningen”.

Sail op Scheveningen

Sail op Scheveningen 2019 is het eerste grote Tall Ship evenement dat op Scheveningen wordt georganiseerd. Het komt niet vaak voor dat een echt groot zeilschip de haven van Scheveningen aandoet. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een hele vloot van grote zeilschepen tegelijkertijd de haven van Scheveningen binnenloopt. Toch staat het nu te gebeuren. Scheveningen is de finish haven van de Tall Ship Liberty Regatta. De Regatta start in Rouen in Frankrijk. Op 20 juni zullen de schepen de havens van Scheveningen binnenvaren. De zogenaamde ‘Sail in’.

Als de schepen in de haven zijn afgemeerd, kunnen ze alle dagen door het publiek bezocht worden. De bemanning is aanwezig om bijzondere dingen te laten zien en verhalen te vertellen over het leven aan boord. Er kunnen ook korte zeiltochtjes geboekt worden.  Op het strand en in de haven zijn activiteiten zoals; zelf varen in kleine boten, botenbouwwedstrijd, kijken bij de koninklijke marine en KNRM, eten bij de verschillende stands op het foodfestival, shoppen in de vele stands, leren over visbereiding, diverse optredens en artiesten en straattheater. Iedere avond zal er een vuurwerkshow te zien zijn.
Op de slotdag zullen de schepen een parade formeren op zee, zodat ze allemaal achter elkaar (als het weer het toelaat onder zeil) langs het strand en boulevard varend afscheid kunnen nemen van bevolking en gasten van Scheveningen.

Schepen

Schepen bevaren de zeeën, bezoeken landen en leggen contacten tussen mensen. Onder het thema ‘Let’s connect’ wordt Sail op Scheveningen het evenement dat de culturele ontmoeting tussen mensen uit alle landen mogelijk maakt.

Den Haag

Den Haag is de internationale hoofdstad van vrede en recht en beschikt met de Scheveningse haven over een aantrekkelijk nautisch trefpunt. Het internationale recht overbrugt de oceanen en verenigt landen in alle werelddelen in hun streven naar vrede. Op basis daarvan eist de stad nu met nog meer nadruk een hoofdrol op. Sail op Scheveningen wordt een spectaculair evenement om die rol van de ‘internationale stad van de zee’ op het mondiale toneel kleur en vorm te geven. Een uniek kans voor heel Den Haag, Scheveningen en Nederland om het oog van de wereld op zich te richten.

Meer informatie op www.sailopscheveningen.nl