Na de verrassende winst vorige week op UVS startte SVC’08 vol vertrouwen in bijna dezelfde samenstelling tegen RCL dat vandaag aan een punt genoeg had om zich in veiligheid te spelen. Alleen de geschorste Colin de Ruiter ontbrak. Ondanks dat SVC’08 dus moest winnen ging het zeker niet volop in de aanval en werd het initiatief aan RCL gegund. Maar RCL heeft dit seizoen ook niet de spelers waarmee je potten kunt breken. De voetballende kwaliteiten zitten alleen op het middenveld bij Nick van Bemmel en Youri de Boer en dan is het hopen dat Thom Wijnalda een goede dag heeft.

SVC’08 kon gemakkelijk tegen houden en kwam na tien minuten op voorsprong.

Thomas Hughes bereikte met een dieptepass Clay Hoekstra die de bal kundig over de doelman in het doel deponeerde. Na de openingstreffer ging RCL feller spelen en won het steeds meer duels. Er ontspon zich een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde waar SVC’08 Colin de Ruiter, die altijd voor gaat in de strijd, ten zeerste miste. Fabian Toet wist niet hoe hij de steeds inzakkende Nick van Bemmel moest bespelen en SVC’08 kreeg geen grip op het middenveld. Het enige hoogtepunt van SVC’08 was vlak voor rust toen Clay Hoekstra bij een goed lopende aanval zijn kopbal op de paal zag belanden.

Na rust ging RCL op zoek naar de gelijkmaker waarmee het zich veilig kon stellen. Het speelde verder naar voren en SVC’08 wist er nauwelijks onderuit te spelen. Er was veel onrust in het spel van SVC’08 wat leidde tot veel onnodig balverlies. Dit was ook de inleiding tot de gelijkmaker. In de 60e minuut was Thomas Hughes besluiteloos en verloor de bal, in de tegenstoot gleed Jeffrey van der Meer ook nog eens onderuit. SVC’08 leek de aanval te overleven maar met een bekeken schot bracht Ewoud Kroneman de stand op 1-1.

Na de gelijkmaker was SVC’08 niet in staat om de wedstrijd te keren en mocht het blij zijn dat het een tegenstander trof waarbij de kwaliteiten ontbreken om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Zelfs een vrije trap in de laatste minuut net buiten het strafschopgebied was aan SVC’08 niet besteed. Waar je mag verwachten dat spelers die wekelijks op vrije trappen trainen de bal in zo’n situatie op goal schieten, ging de bal naar de buitenkant waarna een slechte voorzet volgde en de kans op een late overwinning om zeep werd geholpen.

De euforie van de overwinning op UVS lijkt in het elftal te hebben geleid tot het misplaatste gevoel dat het allemaal vanzelf wel goed komt. Maar volgende week zal SVC’08 echt uit een ander vaatje moeten tappen om zich op eigen kracht veilig te spelen in de thuiswedstrijd tegen SC Monster dat voor haar laatste kansen strijd.