Eén van de projectdoelstellingen van het themajaar Feest aan Zee is het blijvend versterken en uitbreiden van het uitgaans- en leisure-aanbod op Scheveningen. Deze programmering bestaat uit nieuwe of vernieuwde projecten die een blijvend of herhaalbaar karakter hebben.

Henk Scholten, intendant Feest aan Zee en directeur van het Zuiderstrandtheater:
“Het programma van twee maanden in de Lourdeskerk is een pilot om de kerk in te richten als een nieuw, permanent podium. Vlakbij bij de bestaande publiekstrekkers als Holland Casino, AFAS Circustheater, het Kurhaus, Pathé en allerlei horecagelegenheden. Als in de toekomst het Zuiderstrandtheater terugverhuist naar het Spuiforum in de stad, blijft de Loudeskerk een mooie plek voor culturele producties op Scheveningen.” 

Programma Lourdeskerk
In oktober trapt Firma Mes af met 17 voorstellingen van ‘Een Avondje Armoede’. Een locatievoorstelling over een uit de hand gelopen fundraising evenement met teksten van A.H.J. Dautzenberg.

Op zondag 28 oktober presenteert Popagenda Scheveningen de Ierse folkband The High Kings.

In de maand november heeft Zuiderstrandtheater een bonte verzameling van artiesten uitgenodigd voor het programma Club Lourdes aan Zee. Een reeks van theaterbelevenissen met onder andere de spectaculaire en eigentijdse variétéproductie Circus in de Branding (met Pepijn Gunneweg), een muzikale ode aan Pia Beck, zondagochtend musical sing-alongs met bekende musicalartiesten, een Frans familiecircus en een speciaal programma van Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Mike Boddé als gastsolist.

A Night Out Scheveningen organiseert daarnaast ook extra activiteiten.