Het leek wel of de ongebruikelijk hoge temperatuur in deze tijd van jaar een verlammende uitwerking had op de thuisploeg. Vanaf het eerste fluitsignaal van mevrouw Lizzy van der Helm, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, leek er een bepaalde loomheid over de ploeg te hangen.

Valken’68 dat na drie nederlagen zonder een doelpunt te hebben gemaakt, kwam natuurlijk niet vol zelfvertrouwen naar het Oostersportpark en moest ook nog eens haar betrouwbare sluitpost Erwin van der Nagel vanwege een blessure missen.

Je mocht dus verwachten dat SVC’08 vanaf de start er volop zo knallen. Maar een openingsoffensief bleef achterwege en Valken’68 dat verdedigend wel wat zekerheid had ingebouwd bleef eigenlijk moeiteloos overeind.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen weinig kansen wisten te creëren.  Na 27 minuten kwam Valken’68 uit een doodspelmoment eigenlijk vanuit het niets op 0-1. De bal viel bij de tweede paal voor de voeten van de mee opgekomen Arjan Haasnoot die gemakkelijk in kon schieten. Dit gaf de Valkenburgers het nodige zelfvertrouwen dat even later te niet gedaan leek te worden door Stephen de Ruiter. Maar zijn schitterend ingeschoten bal kwam via de binnenkant paal terug het veld in en zo ontsnapte Valken’68.

Dat deed SVC’08 even later ook aan de andere kant eerst eindigde een aanval op de paal en kort daarna werd een treffer wegens buitenspel afgekeurd.

Ook SVC’08 kwam nog dicht bij een doelpunt, Na een van de weinige vloeiend lopende aanvallen trok Jack Uzgu de bal voor op de inkomende Stephen de Ruiter het slimme zetje in zijn rug voordat de bal kwam door zijn directe tegenstander ontging scheidsrechter van der Helm en zo kwam hij net niet goed uit om de aanval doeltreffend af te ronden en kreeg hij niet zijn verdiende strafschop.

Dus gingen de ploegen theedrinken met een 0-1 stand.

Na rust moest SVC’08 dus in de achtervolging. Liam de Ruiter werd ingebracht ten faveure van Clay Hoekstra. Maar SVC’08 kreeg geen grip op de wedstrijd en wist weinig tot niets af te dwingen. Wel zag het een hard schot van Rody Redel vlag langs de kruising zeilen. Aan de andere kant ontsnapte Thomas Hughes bij een korte corner aan de aandacht van de Valken’68 verdediging maar zijn inzet eindigde in het zijnet. 

De verder vlakke wedstrijd werd in de 70e minuut beslist. Marc Langeveld mocht aan de rechterkant langs twee verdedigers naar zijn linkerbeen draaien en zijn schot verdween in de korte hoek waar keeper Joey Vos op het verkeerde been was gezet. SVC’08 probeerde nog wel iets te forceren maar het echte geloof in een goed resultaat ontbrak. Zelfs mogelijkheden in het doelgebied waren vandaag niet aan de SVC’08 voorwaartsen besteed.

De 0-3 vlak voor tijd was er een voor de statistieken en was iets teveel van het goede voor de bezoekers die echter dik verdiend de drie punten meenamen naar Valkenburg en ongetwijfeld de komende weken zullen gaan stijgen op de ranglijst.