SVC’08 moest het vanwege een schorsing doen zonder de beide backs Youssef Massaoudi en Jeffrey van der Meer. Daarentegen waren Michael en Jeffrey Ros (geen broers) weer van de partij. Beide ploegen begonnen zeer nerveus, er zat geen rust in het spel en dit leidde tot veel balverlies aan beide zijde. Ook hielp het niet echt dat scheidsrechter Aad Hilgersom voor ieder wissewasje affloot waardoor het spel constant dood lag en er erg veel irritatie aan beide zijde was ten opzichte van de leidsman.

In de eerste fase van de wedstrijd had SVC’08 weliswaar het initiatief maar liet het zich te veel afleiden door het strakke fluiten van de scheidsrechter in plaats van dat voor lief te nemen. In de twintigste minuut. bij eigenlijk de eerste goede aanval, kreeg Thomas Hughes op links de bal. Zijn strakke voorzet naar de tweede paal werd door Stephen de Ruiter goed aangenomen. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot met links in. Via de paal verdween de bal in de korte hoek achter keeper Mitchel van Abswoude in het doel (0-1).

Het gekke was dat bij SVC’08 hierdoor rust in de ploeg kwam, het spel onzekerder werd. Docos drong aan door voornamelijk de lange bal te hanteren, dan het duel aan te gaan en een vrije trap uit te lokken. Want alleen vanuit dode spelmomenten wordt de Leidse ploeg echt gevaarlijk.

In de 35e minuut viel de verwachte gelijkmaker. De bal viel in het SVC’08 strafschopgebied tussen de keeper en de verdedigers en Luc Quelhorst was er als de kippen bij om dit buiten kansje te benutten (1-1). Deze stand bleef zonder noemenswaardige momenten tot aan de rust gehandhaafd.

Na de rust startte Docos veel agressiever dan SVC08 en moesten de bezoekers diep gaan om onheil te voorkomen. In de 60e minuut leidde het Docos offensief tot een typerend Docos doelpunt. Docos kreeg een vrije trap, die er geen één was, en die leidde de 2-1 in. De voorzet werd namelijk afgemaakt door opnieuw Quelhorst. Maar nog geen twee minuten later werd het uit het niets gelijk. Een soort gelijke voorzet van Thomas Hughes als bij het eerste Haagse doelpunt bereikte Stephen de Ruiter vrijstaand bij de tweede paal. Hij aarzelde geen moment en volleerde de bal hard achter doelman Abswoude (2-2).

De gelijkmaker kwam hard aan bij Docos en SVC’08 leek de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Maar het tegendeel gebeurde. Een uitzichtloze situatie bij de cornervlag van SVC’08 leidde alsnog tot een bal in het strafschopgebied. In plaats van de bal gewoon weg te rossen. dacht Liam de bal te controleren. Dit leidde tot balverlies dat hij met een sliding wilde corrigeren, met als gevolg een overtreding, een penalty en een tweede gele kaart voor Liam die de kleedkamer kon opzoeken. De penalty werd vlekkeloos ingeschoten door Lars de Ridder (3-2).

Met tien man en nog zo’n tien minuten te gaan, leken de kansen voor SVC’08 verkeken. Michael Ros werd naar voren gestuurd en achterin ging SVC’08 één op één spelen. Om de zaak dicht te houden bracht Docos nog een verdediger in voor een aanvaller. Des te opmerkelijker was het dat in de laatste minuut van de reguliere speeltijd Colin de Ruiter helemaal vrij stond bij de tweede paal waar hij de bal voor het inschieten kreeg. Door het uitkomen van de keeper miste hij waarbij hij ter aarde ging. Scheidsrechter Hilgersom zag hier een overtreding van de keeper in en de bal ging op de stip. Fabian Toet, die bepaald niet zijn gelukkigste wedstrijd speelde, nam toch zijn verantwoording en schoot wellicht een gouden doelpunt voor SVC’08 in (3-3). Door dit gelijke spel bleef het onderlinge verschil tussen beide ploegen op vier punten in het voordeel van SVC’08 en liepen beide ploegen een punt weg bij SC Monster dat de punten aan Te Werve liet.