In een wedstrijd waar er geen belangen meer op het spel stonden, konden beide clubs vrijuit voetballen. Vooral SVC’08 bleek bereid veel energie in de wedstrijd te stoppen en de frustraties van de laatste weken van zich af te willen spelen. Wat daarbij hielp was dat Mike de Niet al in de tweede minuut met een schitterend afstandsschot de stand op 1-0 nul bracht en daarmee de wedstrijd direct openbrak. Waarna SVC’08 vervolgens in het verloop van de wedstrijd naar een ruime overwinning freewheelde.

DSO zal ongetwijfeld met goede bedoelingen naar het Oostersportpark zijn gekomen. Maar zij troffen het niet deze middag.  De spelersgroep van SVC’08 voelde dat het iets goed had te maken tegenover de hondstrouwe supporters na het verlies in Nieuwkoop en het opstappen daarna van trainer Corné van Doorn.

Vanaf de eerste minuut ging de ploeg volle kracht vooruit om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Dit resulteerde al in de tweede minuut tot een 1-0 voorsprong. Jeffrey van der Meer gaf de bal over links diep op Mike de Niet, die niet aarzelde en vanaf zo’n twintig meter de bal over keeper Rodger Takken diagonaal in de verre hoek deponeerde.

Dit bleek de aanzet voor een mooie voetbal middag waarop SVC’08 misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Het reeg in ieder geval de kansen aaneen en DSO kon er weinig tegen in brengen. Jammer dat Liam de Ruiter in deze fase zijn goede spel niet met een doelpunt kon bekronen.  In de twintigste minuut was het opnieuw Mike de Niet die scoorde, twee minuten later gevolgd door Thomas Hughes. SVC’08 nam wat gas terug en DSO leek vlak voor rust door een doelpunt van Lambooi terug in de wedstrijd te komen.

 

Het was dus afwachten hoe beide ploegen na de rust uit de kleedkamer zouden komen. Al snel bleek dat SVC’08 gewoon door wilde pakken. Na vijf minuten was het opnieuw raak, ditmaal was het Stephen de Ruiter die met een typische spitsen goal de marge opnieuw naar drie tilde. DSO gaf weinig weerstand en de ploeg leek met de winst vorige week op Valken’68 haar laatste kruit te hebben verschoten. Gelukkig voor het thuisfront wilde SVC’08 er wel alles aan doen om er een mooie voetbalmiddag van te maken.

In de 70e minuut werd een schitterende aanval met een doelpunt bekroond door Fabian Toet (5-1). De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld toen DSO toch nog scoorde (5-2) en Liam de Ruiter in de 80e minuut het laatste woord had (6-2).

Al met al tevreden gezichten bij SVC’08 dat eindelijk liet zien wat voor kwaliteit het in huis heeft als alle neuzen dezelfde kant op wijzen.