Wandeling met juttassen

JCI Haaglanden en JCI ’s-Gravenhage organiseren een strandwandeling, waarbij met juttassen op pad wordt gegaan om het zwerfafval van het strand en in de duinen op te ruimen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te gaan, want hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe groter de impact. Er wordt verzameld en gestart vanaf 14.00 uur, gewandeld tot 17.00 uur en daarna is er tijd voor een borrel. Exacte locatie volgt kort voor aanvang van het evenement, maar is in ieder geval in de buurt van de boulevard van Scheveningen.

Bij het Zwarte Pad

Kidsproof Den Haag, Samendewereldschoon, Omniversum en DownUnderBeach nodigen ouders en kinderen uit om naar het Zwarte Pad te komen. Er wordt verzameld om 14.00 uu bij DownUnderBeach, aan het Zwarte Pad 1. Fijn dat je meedoet! Daarom een dankjewel. Na afloop is er koffie en limonade bij DownUnder Beach en krijg je een bedankje van Omniversum voor je deelname. Hoeveel afval verzamel jij?

Sodastream maakt korte metten met afval op het Scheveningse strand

In haar strijd tegen plastic afval gaat een team van SodaStream Nederland tijdens World Cleanup Day op 15 september het Scheveningse strand opruimen. Door tegelijkertijd herbruikbare waterflesjes uit te delen aan strandbezoekers wil het bruiswatermerk voorkomen dat mensen onnodig wegwerpflesjes kopen en weggooien. Met een herbruikbaar flesje worden namelijk gemiddeld 2.000 wegwerpflesjes bespaard. Een effectieve oplossing dus, want in Nederland worden per jaar namelijk 1,4 miljard plastic flessen weggegooid.  Jaarlijks komen er tussen de 50 en 100 miljoen kunststof flesjes in het zwerfafval terecht.

De opruimactie begint om 10.00 uur in de ochtend, direct na aankomst van The Plastic Soup Surfer Merijn Tinga in de haven van Scheveningen. In aanloop naar de World Cleanup Day heeft hij een surftocht van acht dagen van LeHavre (FR) naar Scheveningen gemaakt om op zijn surfboard, gemaakt van gerecycled plastic, campagne te voeren tegen vervuiling van de zeeën en oceanen. Alle wegwerpflesjes worden gedurende de dag in een kooi verzameld om zichtbaar te maken wat er op het strand in slechts een dag is opgeruimd. 

Meer informatie over de World Cleanup Day via: https://www.nudge.nl/projects/world-cleanup-day/