Dit raadsvoorstel regelt dat in de toekomst bredere trams richting Scheveningen kunnen rijden en dat zal de bereikbaarheid aanzienlijk verbeteren, meldt de Haagse VVD. En dat is volgens de partij hard nodig, omdat er ook steeds meer toeristen richting de badplaats komen. Het leek er echter even op dat de huidige parkeerplekken hierdoor moesten verdwijnen.

VVD-Raadslid Jan Pronk: “Een belangrijk wapenfeit van de bewoners dreigde onder te sneeuwen in dit voorstel, maar de parkeerplekken op de zeekant van de straat worden toch niet geschrapt. Samen met de bewoners heb ik de handen in een geslagen en met succes. Daar zijn we uiteraard heel blij mee”, al dus Pronk.

Pronk vervolgt: “Het behouden van de parkeerplekken heeft veel tijd en moeite gekost, maar het resultaat is er voor de bewoners nu ook naar. Dit college had bij deze plannen vooral oog voor de belangen van de bezoekers en de toeristen, maar niet voor de bewoners. Die balans hebben we weer hersteld.”

Bewoners kunnen hierdoor gewoon gebruik blijven maken van de huidige parkeerplekken. Iets waar grote behoefte aan was, bleek toen Pronk in 2018 hierover met de bewoners in gesprek ging. “Tot tweemaal toe heb ik schriftelijke vragen gesteld en ook achter de schermen heb ik veel werk verricht om de parkeerplekken te behouden”, al dus de liberaal.