Afgelopen woensdag, woensdag 13 maart  kwam de EHBZ Noordwijk een zieke en verzwakte zeehond tegen op het strand van Scheveningen. De zeehond is na overleg meegenomen en over gebracht naar het zeehondencentrum Pieterburen.

Via de Dierenambulance Den Haag kwam er bij de EHBZ Noordwijk gisteren, donderdag 14 maart 2019,  een melding binnen over een dode zeehond op het strand van Scheveningen. Het kadaver is naar de destructie gebracht.

Wat te doen bij het aantreffen van een zeehond

Als we een zeehond aantreffen in zee dan kan het om zijn  om te ademen of wat rond te kijken. Zwemt een zeehond echter in een zwin laat hem dan maar lekker zwemmen en jaag hem niet op Ligt een zeehond op het strand om uit te rusten of hij heeft problemen met zijn gezondheid, loop er dan niet te dicht naar toe en houdt  uw homd(en) bij het dier vandaan.

Als u een melding wilt maken dat er een zeehond op het strand ligt, dan kunt u de politie bellen op het nummer 0900-8844. De politie is bekend met de EHBZ-ers in Noordwijk of die vanuit de omgeving.

U kunt ook naar de Zeehondencrèche te Pieterburen in Groninge via telefoon:: 0595-526526. Die nemen dan zelf nader kontakt op met de hun bekende EHBZ-ers.